Počinje realizacija dugo najavljivanog projekta vrijednog 7. miliona maraka - Goražde PRESS

Breaking

09. 11. 2017.

Počinje realizacija dugo najavljivanog projekta vrijednog 7. miliona maraka

Obzirom da uskoro počinje realizacija projekta zaštite od poplava na rijeci Drini u FBiH, Grad Goražde posjetili su predstavnici Svjetske banke. Na sastanku sa gradonačelnikom Goražda dr.sci. Muhamedom Ramovićem i njegovim saradnicima koji je održan u Maloj sali Gradske uprave, razgovarano je o početku realizacije dugo najavljivanog projekta.

Riječ je o Projektu koji finansira Svjetska banka putem Međunarodne asocijacije za razvoj (IDA), a koji se odnosi na izgradnju obaloutvrda rijeke Drine od Vitkovića do entitetske granice, tačnije Opštine Novo Goražde, kao i Podhranjenskog potoka. Ukupna vrijednost Projekta za Grad Goražde je 7 miliona KM, s tim da je pored sredstava Svjetske banke, sa 1,5 milion KM projekat sufinansirala i Agencija za vodno područje rijeke Save.

Ova posjeta za cilj je imala da se predstavnici Svjetske banke upoznaju sa dosadašnjim aktivnostima koje je provela Gradska uprava i ostali učesnici u projektu, obzirom da će Svjetska banka uskoro početi sa samom realizacijom istog.

Da je riječ o veoma važnom Projektu za Goražde naglasio je gradonačelnik dr.sci. Muhamed Ramović, naglasivši da je ovo jedan ogroman Projekat na kome se radilo već duže vrijeme.

Ono što treba naglasiti jeste da se Grad Goražde već duže vrijeme susreće sa problemom urušavanja obaloutvrda. Posebno se to stanje usložilo nakon poplava iz decembra 2010. godine koje su zadesile naš grad. Realizacijom pomenutog projekta problem će biti riješen.



Goražde PRESS / Grad Goražde

Stranice