Grupa mladih iz Goražda posjetila Osmana Dola i odnijela mu dosta hrane - Goražde PRESS

Breaking

30. 12. 2017.

Grupa mladih iz Goražda posjetila Osmana Dola i odnijela mu dosta hrane

Priča o demobilisanom borcu Osmanu Doli s Dolovog Brda kod Goražda pokrenula je lavinu humanosti. Na adresu 63-godišnjaka koji je prije nekoliko dana ispričao za “Avaz” kako ima dana kad zaspi gladan, stigli su dobri ljudi, koji su sobicu gdje on živi, napunili hranom. 

Žele mu pomoći i finansijski pa je otvorio i račun u banci, dio sredstava na njegov račun u “Elektrodistribuciji” uplaćen je za struju, a ima obećanje da će nakon Nove godine dobiti i motornu pilu kako bi, kaže, lakše pripremio drva za zimu.

- Nova godina će biti drugačija nego što sam se nadao. Čekat ću je kod kuće, napraviti večeru i gledati televizor. Kada mi je jedan prijatelj poklonio frižider, rekao mi je da mi treba oko 150 maraka da ga napunim, a sada, eno, ne možeš u njega ništa više staviti. Nikad puniji nije bio – s osmijehom na licu govori Osman.

Na Dolovom Brdu bili su i mladi, humani momci iz tek formirane ekipe ljubitelja automobila “Tim Goražde”. Osim zajedničke ljubavi prema četverotočkašima, povezala ih je i želja da, u skladu sa svojim mogućnostima, pomažu ljudima.

- S kolegama smo prikupljali pomoć za jednog čovjeka iz Sarajeva, a onda smo u “Avazu” pročitali priču o Osmanu. Angažirali smo se i kupili hranu da mu može biti neko vrijeme. Kad čovjek vidi ovakve sudbine, ostane bez riječi, a pogotovo je teško kada starija osoba nema dovoljno za život i živi u ovako teškim uvjetima – kaže Emir Begović, član tima.



Goražde PRESS / Avaz

Stranice