Katolički vjernici u Goraždu obilježili najradosniji praznik Božić - Goražde PRESS

Breaking

25. 12. 2017.

Katolički vjernici u Goraždu obilježili najradosniji praznik Božić

Vjernici katoličke vjeroispovijesti u Goraždu proslavili su veliki blagdan Božić, misom i tradicionalnim druženjem. Misu u kapeli „ Sveti Dominik“ predvodio je župnik župe goraždanske velečasni Franjo Tomić.
Uz čestitke vjernicima, Tomić je u božićnoj poruci posebno istakao vrijednosti ovog blagdana koji nosi i šalje poruke mira, dobrote i razumijevanja među ljudima.



„ Želio bih da čovjek shvati, vjernik i svaki dobronamjerni čovjek, da treba najprije u sebi graditi dobrotu. Kad tu dobrotu izgradim u sebi ja je moram širiti dalje. Dobrota se mora prelivati među ljudima. Zato, nemojmo samo gledati na sredinu u kojoj živimo i ljude u njoj. Krenimo od sebe, od svoje svakodnevnice, kako i koliko smo dobri. U tom duhu, da svi dobronamjerni, pogotovo vjernici , šire ljubav, želim čestit Božić i sretnu Novu godinu i sve buduće blagdane. Da svi zajedno, osjetimo plod tog slavlja , ne samo u ovoj vanjskoj, nego prije svega, u našoj unutarnjoj dimenziji – poručio je velečasni Tomić .

Nakon mise održano je tradicionalno druženje vjernika i gostiju koji su došli da čestitaju Božić. Ovom prilikom čestitke je u ime Gradske uprave Goražde i gradonačelnika uputila Samira Drakovac, pomoćnica gradonačelnika Goražda.



Goražde PRESS / Glas Goražda

Stranice