Osmanlispor iz Ankare želi unaprijediti viziju fudbala u Goraždu - Goražde PRESS

Breaking

21. 12. 2017.

Osmanlispor iz Ankare želi unaprijediti viziju fudbala u Goraždu

Kako bi se razgovaralo o mogućnostima unapređenja fudbala u Goraždu predstavnici Osmanlıspora iz Ankare posjetili su naš grad. U sklopu posjete u Maloj sali zgrade Gradske uprave održan je sastanak kojem su prisustvovali pomoćnik Gradonačelnika Sanid Zirak, ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Damir Žuga, te predstavnici FK Goražde.

Razgovarano je, prije svega, o fudbalskoj infrastrukturi kojom raspolaže naš grad kao i načinu na koji bi Osmanlispor ulagao u razvoj fudbala u Goraždu, a nakon sastanka organizovana je i posjeta Gradskom stadionu ''Midhat Drljević'' i pomoćnom terenu, kao i stadionu u Vitkovićima.

Nakon sastanka u Goraždu predstavnici Osmanlıspora u Sarajevu su odražali sastanak sa gradonačelnikom dr.sci. Muhamedom Ramovićem na kojem je od strane Gradonačelnika obećana puna podrška Grada ovom projektu. Na sastanku je od strane predsjednika Osmanlispora Abdulkadira Discia rečeno da će se nakon povratka u Tursku uraditi vizija unapređenja fudbala u Goraždu, te mogućnosti unapređenja sportske infrastrukture u našem gradu. Uradit će se biznis plan koji će se proslijediti Gradu Goraždu kako bi se predstavnici Gradske uprave odredili prema mogućnosti da uzmu učešće u projektu kroz ustupanje zemljišta i potrebnih dozvola, a o čemu bi konačnu odluku donijelo Gradsko vijeće.

Ono što je predstavljeno na sastanku od strane predstavnika Osmanlispora vizija je da Goražde postane fudbalski centar regije sa akademijom za mlade fudbalere i svim pratećim sadržajima koje jedan moderni sportski kompleks može pokriti.



Goražde PRESS / Grad Goražde

Stranice