U danima vikenda policija imala povećan angažman - Goražde PRESS

Breaking

25. 12. 2017.

U danima vikenda policija imala povećan angažman

Dana 22.12.2017. godine u 21,00 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se F.E., vlasnik jednog ugostiteljskog objekta koji se nalazi u mjestu Vitkovići – Grad Goražde i prijavio da je imao problema sa licem Č.R., iz Goražda. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su utvrdili da je lice Č.R., prijavio da je došlo do oštećenja njegovog motocikla koji je ostao ispred  ugostiteljskog objekta kada se on udaljio sa lica mjesta. Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja da je lice K.N., iz Goražda oštetio navedeni motocikl. U službene prostorije MUP-a BPK  Goražde pozvana su lica  Č.R., i K.N., radi obavljanja razgovora, gdje je izvršeno  alkotestiranje i kod lica Č.R.,ustanovljeno je prisustvo alkohola u organizmu u iznosu od 0,88 g/kg, a kod lica K.N., ustanovljeno je prisustvo alkohola u organizmu u iznosu od 1,42 g/kg. Istog dana u 23,00 sati lice K.N., lišen je slobode i smeješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj upravi Goražde. Dalji rad na događaju i kvalifikaciji je u toku.

Dana 22.12.2017.godine u 22,10 dežurnoj  službi policijske stanice Goražde obratio se P.S., iz Goražda i prijavio da mu je na njegovom putničkom motornom vozilu marke „Škoda Fabia“ razbijeno zadnje vjetrobransko staklo i da na vozilu ima i drugih oštećenja na krovu vozila a koje se nalazi parkirano u ulici 43. Drinske brigade – Grad Goražde. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su obezbijedili lice mjesta i izvršili uviđaj. Dalji rad na događaju, kvalifikaciji i pronalasku počinioca  je u toku.

Dana 22.12.2017.godine službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde su Kantonalnom tužilaštvu Goražde dostavili Izvještaje o počinjenim krivičnim djelima i to  “Oštečenje tuđe stvari” iz člana 293. stav 1. KZ F BiH protiv osumnjičenog M.E.,  iz Goražda, kao i “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” iz člana 239. stav 3. KZ FBiH, protiv osumnjičenog A.V., iz Višegrada.

Dana 23.12.2017.godine u vremenu od 15,00 do 15,40 sati službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a BPK Goražde,  na osnovu usmene  naredbe Sudije za predhodni postupak Općinskog suda Goražde izvršili su pretres kuće vlasništvo K.R., koja se nalazi u ul. Halida Hubjera – Grad Goražde a u kojoj kao podstanar stanuje  lice M.M.,. Prilikom pretresa navedene kuće u istoj je pronađeno 4 alu. pakovanja sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Heroin” i  2 sjemenke koje svojim izgledom asociraju  na sjeme  Indijske konoplje. Lice M.M., u 15,05 sati  lišen je slobode te  nad istim zavedena kriminalistička obrada. Istog dana u 16,55 sati gore navedeno lice smješteno je u prostorije za zadržavaje u  Policijskoj upravi Goražde. O događaju upoznat je dežurni Kantonalni tužilac koji je djelo kvalifikovao kao  krivično djelo iz čl.239 st.3 KZ FBiH /Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga/.

Dana 23.12.2017.godine u 16,08 sati  mjestu Mrđelići, općina Foča u F BiH, policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde,  lišili su slobode lice M.D., nastanjenog u Foči zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola 3,24 g/kg, te je isti u 16,40 sati smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj upravi Goražde. Gore navedenom liceu uručen je  prekršajni nalog iz oblasti  Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini.

Dana 23.12.2017.godine u 20,00 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde  obratio se uposlenik Urgentnog centra Kantonalne bolnice Goražde i prijavio da se u isti obratilo lice P.E., iz Goražda, sa povredeme zadobijenim u saobraćajno nezgodi. Na lice mjesta odmah su izašli policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su obavili razgovor sa navedenim licem i od istog doznali da se kretao ulicom Edina Plakala i da ga je u blizini objekta ”Lepenica Company” udarilo putničko motorno vozilo nepoznate marke koje se udaljilo se sa lica mjesta. Dalji rad na pronalasku učinioca je u toku.

Dana 23.12.2017.godine  policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde,  lišili su slobode lice K.S., iz Goražda zbog prisustva alkohola u organizmu u iznosu od 1,72 g/kg gdje je isti u 22,30 sati smješen u prostorije za zadržavanje  u policijskoj upravi Goražde.


Goražde PRESS / Vlada BPK

Stranice