Gradonačelnik Muhamed Ramović uz poklone obradovao prvačiće u svim školama - FOTO - Goražde PRESS

Breaking

22. 01. 2018.

Gradonačelnik Muhamed Ramović uz poklone obradovao prvačiće u svim školama - FOTO

U svim osnovnim i srednjim školama na području našeg grada danas je počelo drugo polugodište školske 2017/18 godina.

Gradska uprava Grada Goražda na čelu sa gradonačelnikom dr.sci. Muhamedom Ramovićem za sve prvačiće na području BPK-a obezbijedila je knjige ''Slovarica'' i ''Računaljka, bojanka, brojanka''. Tim povodom Gradonačelnik je danas posjetio sve osnovne škole na području grada, te prvačićima uručio pomenute knjige. On je ovom prilikom učenicima i njihovim nastavnicima uputio čestitke povodom početka drugog dijela nastave, te poželio puno uspjeha u radu i da njihovo odrastanje i dani provedeni u školi budu obilježeni najljepšim uspomenama.

Ove školske godine u prvi razred osnovnih škola na području BPK-a upisano je 190 učenika, dok je u prve razrede srednjih škola upisano 231 učenik. Ukupan broj upisanih učenika u osnovne škole je 1885, a u srednje škole 976 učenika, sve ukupno u školama na području BPK ima 2861 učenik.

Kada su u pitanju obdaništa u JU za predškolski odgoj i obrazovanje ''Sunce'' u četiri odvojene grupe upisano je 97 mališana, dok je u obdaništu SOS Kinderdorf u dvije odvojene grupe upisano 47 mališana.




Goražde PRESS / Grad Goražde

Stranice