PO PROGRAMU UREĐENJA GRADA Postavljeni fenjeri po pokrivenom dijelu Podhranjenskog potoka - FOTO - Goražde PRESS

Breaking

06. 01. 2018.

PO PROGRAMU UREĐENJA GRADA Postavljeni fenjeri po pokrivenom dijelu Podhranjenskog potoka - FOTO

Po programu uređenja grada i prigradskih naselja Gradska uprava Grada Goražda je 2017. godine, realizovala je niz projekata među kojima su je i izgradnja javne rasvjete.

Nakon uspiješne realizacije osvjetljenja mosta ispod mosta, te u završnoj fazi i projekat osvjetljenja Omladinske ulice, Gradska uprava pobrinula se i da stari dio grada dobije poseban odsjaj, tako je osvjetljen pokriveni dio Podhranjenskog potoka.

U nastojanju da stari dio grada dobije novi i ljepši izgled Gradska uprava Grada Goražda izdvojila je 14. 500 KM za uspiješnu realizaciju postavljanja fenjera kako i priliči ovom dijelu grada.

- Urađena je led rasvjeta sa fenjerima, kako priliči starom izgledu grada. To je rađeno iz budžeta, isto kao i most ispod mosta, po programu uređenja grada i prigradskih naselja - izjavio je pomoćnik gradonačelnika Goražda Enver Adžem.



Radove na ovom projektu izvele je goraždanska firma Okac. Realizacija jednog dijela ovog projekta stvorila je aktivnosti koje će biti uskoro realizovane u ovom dijelu Goražda.

- Dobili smo jednu funkcionalnu šetnjicu. Građani već pokazuju volju, probijaju iz svojih poslovnih prostora ulaze na pokriveni dio Podhranjenskog potoka, također i ovi sa desne strane spremaju se da izvrše rekonstrukciju svojih poslovnih prostora, tako da ćemo dobiti jednu ulicu jednog starog izgleda grada. Vratit ćemo nekadašnji izgled tog grada, uređenjem i izgradnjom poslovnih prostora u starom stilu - istiće pomočnik gradonačelnika Enver Adžem.

I ako su građani bili protiv u Gradskoj upravi istiću da bi bilo svima u interesu da se nastavi projekat pokrivanja Podhranjesnkog potoka kako bi se formirala duža šetnjica.



Goražde PRESS

Stranice