Preminuo bivši direktor goraždanskog Ginexa Jusuf Hubjer - Goražde PRESS

Breaking

24. 01. 2018.

Preminuo bivši direktor goraždanskog Ginexa Jusuf Hubjer

Dugogodišnji direktor firme Ginex Jusuf Hubjer preminuo je sinoć od posljedica srčanog udara u 73. godini života.
Vijest o njegovoj smrti duboko je potresla njegove sugrađane s obzirom da je Hubjer svoj životni i radni vijek proveo u gradu na Drini, gdje je važio za jednog od najistaknutijih privrednika.




Hubjer je rođen 1945. godine. Osnovnu i srednju školu završio je u Goraždu, a Tehnološki fakultet u Tuzli. Cijeli radni vijek proveo je u preduzeću Pobjeda, odnosno UNIS GINEX d.d. Goražde gdje je na mjestu direktora bio od njegovog osnivanja do penzionisanja.

Hubjer je obavljao dužnost predsjedavajućeg Predsjedništva Skupštine grupacije namjenske industrije pri Vanjskotrgovinskoj komori BiH te bio član Kantonalnog odbora Privredne komore BPK Goražde i Upravnog odbora Privredne komore Federacije BiH, a u jednom mandatu bio je i predsjednik Rukometnog kluba Goražde.

Dobitnik je više nagrada i priznanja, kao što su "Zlatni globus" i "Plaketa za životno djelo", zatim "Zlatne plakete" Općine Goražde za izuzetan doprinos razvoju privrede i ugleda Općine Goražde u zemlji i inostranstvu, bio je najuspješniji menadžer BPK Goražde, "Najmenadžer BiH" za 2013.godinu i "Najmenadžer decenije Jugoistočne i Srednje Evrope" za 2014. godinu.

Komemoracija povodom smrti Jusufa Hubjera održat će se sutra u 11 sati u velikoj sali Centra za kulturu, a dženaza će se obaviti istog dana u 13 sati na mjesnom mezarju Hubjeri.



Klix

Stranice