Stanje sigurnosti tokom Novogodišnje noći na području BPK-a zadovoljavajuće - Goražde PRESS

Breaking

01. 01. 2018.

Stanje sigurnosti tokom Novogodišnje noći na području BPK-a zadovoljavajuće

Dana 01.01.2018.godine u 03,20 sati ul.Fočanske brigade općina Foča u F BiH,  došlo do narušavanje javnog reda i mira tučom između dva lica. Policijski službenici policijske stanice Ustikolina su učesnike u tuči lice M.E., nastanjenog u naselju Mrđalići, općina Foča u F BiH  i lice M.A., nastanjenog u Ustikolini, općina Foča u F BiH pozvali u službene prostorije gdje je  izvršeno alkotestiranjem istih i ustanovljeno da lice M.E., ima 1,37 g/kg alkohola u organizmu dok je lice M.A., imao 2,18 g/kg alkohola u organizmu. Navedena lica su u 03,25 sati lišeni  slobode i smješteni u prostorije za zadržavanje u  Policijskoj upravi  Goražde, kojom prilikom su im uručeni  prekšajni nalozi iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog učestvovanja u tuči u alkoholiziranom stanju.

Dana 01.01.2018.godine u 06,50 sati na magistralnom putu M-20, u mjestu Osanica – Grad Goražde, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je došlo do slijetanja vozila sa kolovoza  kojom prilikom je  ostvaren kontakt sa betonskim zidom, pri čemu je nastupila materijalna šteta usljed čega je jedno lice  zadobilo povrede. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su izvršili uviđaj i utvrdili da je u nezgodi učestvovao H.A., iz Goražda, gdje je kao suvozač njegova supruga H.J.M.,  prevezena do Urgentnog centra Kantonalne bolnice Goražde, a ista je zadobila lakše tjelesne povrede. Vozaču H.A., uručen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

U vrijeme Novogodišnje noći na području Bosansko – podrinjskog kantona Goražde,  nije bilo drugih događaja po kojima bi postupali policijski službenici.



Goražde PRESS / Vlada BPK

Stranice