VIKEND U GORAŽDU Saobraćajne nesreće i pretres stana - Goražde PRESS

Breaking

08. 01. 2018.

VIKEND U GORAŽDU Saobraćajne nesreće i pretres stana

Dana 05.01.2018.godine u 07,40 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se G.N., nastanjen u mjestu Hubjeri – Grad Goražde  i prijavio da je od strane NN lica izvršeno otuđenje  putničkog motornog vozila marke „Peugeot 407“ iz garaže u mjestu Hubjeri, vlasništvo G.I., koji je trenutno nastanjen u Švedskoj. Policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde odmah su  izašli na lice mjesta  ispitali navode prijave i izvršili uviđaj,  gdje  je utvrđeno da je izvršen nasilan ulazak u garažu u kojoj je bilo parkirano pomenuto vozilo i da je od strane NN lica otuđeno.  Upoznat kantonalni tužilac koji je djelo kvalifikovao kao krivično djelo“Teška krađa” iz čl.287 st.1 tačaka a. KZ  F BiH. Istog dana u 16,45 sati na osnovu Operativne potrage raspisane od strane MUP-a BPK Goražde, pripadnici Prve PU Stari grad su u Sarajevu lišili slobode lica G.A., i T.S., nastanjeni u Sarajevu. Navedena lica  su otuđila vozilo marke „Peugeot 407“ koje je pronađeno u Sarajevu, a isti su u 23,10 sati dovezeni u prostorije Policijske uprave Goražde i smješteni u prostorije za zadržavanje. Dalji rad na dokumentovanju djela je u toku.

Dana 05.01.2018.godine u  13,27 sati na magistralnom putu M-20, u ulici 22 Maj – Grad Goražde dogodila se saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom, bez povrijeđenih lica. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su izvršili uviđaj i utvrdili da  su u nezgodi učestvovali M.J., iz Beograda i M.I., iz Goražda. Zbog počinjenog prekršaja vozaču M.J., uručen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Dana 05.01.2018.godine u  19,35 sati na magistralnom putu M-20, u ulici 31.Drinske Brigade – Grad Goražde dogodila se saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom  i jednim povrijeđenim licem. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su izvršili uviđaj i utvrdili da  su u nezgodi učestvovali Z.J., iz Bileće, K.A., iz Goražda i jedno parkirano putničko motorno vozilo vlasništvo F.S., iz Goražda. U Urgentni centar Kantonalne bolnice Goražde dovezeno je lice K.Z., sa povredama zadobijenim u nezgodi, te je istoj ukazana ljekarska pomoć gdje je ustanovljeno da je ista zadobila lakše tjelesne povrede. Zbog počinjenog prekršaja vozaču K.A., uručen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH. Nakon izršenog alkotestiranja ustanovljeno je da vozač Z.J., ima 1,56 g/kg alkohola u organizmu te je isti lišen slobode i smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj upravi Goražde, gdje je istom uručen prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Dana 06.01.2018.godine u 15,55 sati dežurnoj službi policijske stanice Ustikolina obratio se direktor komunalnog preduzeća JP”Ušće” Foča F BiH i prijavio da su u naselju Ustikolina njegovi radnici prije mjesec dana izvršili blindiranje cijevi za vodu stavljanjem plombe u šahtu za vodu i prekid dotoka vode, za korisnika vode H.H., zbog neplaćenih dugova. Tokom dana  je lice K.M., iz Ustikoline, Foča   F BiH, nezakonito skinuo pomenuti znak-plombu i pustio dotok vode prema kući vlasništvo H.H.,. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su ispitali navode prijave i izvršili uviđaj. Rad na gore navedenom događaju je u toku.

Dana 06.01.2018.godine u vremenu od 16,45 do 18,20 sati službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a BPK Goražde,  su na osnovu usmene naredbe sudije Općinskog suda Goražde i na osnovu saglasnosti Kantonalnog tužioca, u ulici M.Tita – Grad Goražde  izvršili pretres stana vlasništvo H.S., a koje koristi lice H.S., iz Goražda. Lice H.S., pozvan je u službene prostorije MUP-a BPK Goražde gdje je nad istim zavedena kriminalistčka obrada. O događaju upoznat je dežurni Kantonalni tužilac koji je djelo kvalifikovao kao  krivično djelo iz čl.239 st.3 KZ FBiH /Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga/.

Postupajući po depeši  MUP BPK-a  Goražde  dana 06.01.2018.godine u 15,45 sati  policijski službenici Četvrte policijske   uprave  u   Sarajevu   lišili su slobode lice Š.A.,   nastanjenu u   Sarajevo, zbog osnova sumnje da je izvršila  krivično djelo “Teška krađa”  iz Čl.287 KZ  F BiH a u vezi sa Čl.55 istog zakona  na   području  Grada Goražda.  Istog dana u  18,20 sati gore navedeno lice predato  na dalji rad službenicima  Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK Goražde.



Goražde PRESS / Vlada BPK

Stranice