Atletičar Emir Hastor okitio se zlatom na utrci u Mostaru - Goražde PRESS

Breaking

24. 03. 2018.

Atletičar Emir Hastor okitio se zlatom na utrci u Mostaru

Danas je u Mostaru održana druga "Utrka pet mostova", kako organizatori vole nazvati Mostarski polumaraton, na kojem je pored polumaratona održana i Međunarodna trka na 4km. Na ovoj sportskoj manifestaciji nastupilo je preko 1000 takmičara, među kojima i članovi Atletskog kluba "Goražde" iz Goražda.

Emir Hastor nastupio je na utrci od 4km i u veoma jakoj konkurenciji osvojio prvo mjesto, dok su Zaima Šumana dijelili djelići sekunde od postolja. Naš Zaim je na polumaratonu u veoma jakoj konkurencijj zauzeo izvrsno 4. Mjesto.

Srbijanski olimpijac Darko Živanović u posljednjih je par stotina metara uspio sustići i prestići bh. trkača Aliju Imamovića koji je ubjedljivo vodio cijelu utrku te osvojiti Mostarski polumaraton, dok je kao trećeplasirani utrku završio Ivan Bulić iz Ljubuškog.

U ženskoj konkurenciji slavila je Matea Parlov iz Hrvatske, ispred naše Lucije Kimani.

Ovi rezultati atletičara AK "Goražde" Goražde su jos jedan pokazatelj veoma vrijednog j predanog rada u klubu, a ovim utrkama nastavljen je kontinuitet dobrih rezultata ove godine.Goražde PRESS / FaceBook AK Goražde

Stranice