Jučer u Goraždu locirano osam sirijskih migranata bez identifikacionih dokumenata - Goražde PRESS

Breaking

21. 03. 2018.

Jučer u Goraždu locirano osam sirijskih migranata bez identifikacionih dokumenata

Dana 20.03.2018.godine u jutarnjim satima sati  policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde su u ulicama  Zaima Imamovića i  Ferida Dizdarevića – Grad Goražde, zatekli pet  lica sirijskih državljana koji kod sebe nisu imali nikakve identifikacione dokumente a koji su ilegalno prešli državnu granicu BiH. Dalji rad sa navedenim licima preuzeli su službenici Ministarstva sigurnosti-Služba za poslove sa strancima-Terenski centar Goražde.

Dana 20.03.2018.godine u 10,15 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratili su se H.F., i G.R., nastanjeni u Goraždu i prijavili da im je u ul.Z.Imamovića – Grad Goražde u jednom ugostiteljskom objektu lice Č.S., iz Goražda upućivao pogrdne riječi. Policijski službenici uprave policije MUP-a BPK Goražde  ispitali su navode prijave, a protiv lica Č.S., bit će podnešena prekršajna prijava iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira zbog drskog ponašanja.

Dana 20.03.2018.godine u  20,40 sati  policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde su u ul.Višegradska – Grad Goražde, zatekli tri lica sirijski državljani, koji kod sebe nisu imali nikakve identifikacione dokumente, a koji su ilegalno prešli državnu granicu BiH. Dalji rad sa navedenim licima preuzeli su službenici Ministarstva sigurnosti-Služba za poslove sa strancima-Terenski centar Goražde.




Goražde PRESS / Vlada BPK

Stranice