Locirana četri migranta u Goraždu, žena napadnuta u haustoru zgrade, kod jednog lica pronađeno šest pakovanja marihuane - Goražde PRESS

Breaking

20. 03. 2018.

Locirana četri migranta u Goraždu, žena napadnuta u haustoru zgrade, kod jednog lica pronađeno šest pakovanja marihuane

Dana 19.03.2018.godine u 06,00 sati  dežurnoj službi policijske stanice Goražde prijavljeno  da se u naselju Dubište – Grad Goražde nalaze četiri lica za koje se sumnja da su ilegalni migranti. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su u naselju Dubište zatekli šest stranih državljana, od kojih su četiri sirijski državljani i dva libijski državljani, te da se radi o  migrantima koji su ilegalno prešli državnu granicu BiH. Dalji rad sa navedenim licima preuzeli su službenici Ministarstva sigurnosti-Služba za poslove sa strancima-Terenski centar Goražde.

Dana 19.03.2018.godine u 13,30 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratila se H.I., nastanjena u ul.Sinan paše Sjerčića – Grad Goražde i prijavila da je u haustoru zgrade  fizički napadnuta od strane R.E., iz Goražda. Lice H.I., obratila se u Urgentni centar Kantonalne bolnice Goražde gdje je dežurni ljekar konstatovao povrede na desnoj ruci u vidu dvije ogrebotine. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su izvršili uviđaj, upoznat je i Kantonalni tužilac koji je djelo kvalifikovao kao krivično djelo “Laka tjelesna ozljeda” iz člana 173. KZ F BiH.

Dana 19.03.2018.godine u 23,30 sati u ulici Kulina Bana-Grad Goražde službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a BPK Goražde,  su prilikom pretresa lica F.D., iz Goražda pronašli šest alu-pakovanja, sa sadržajem suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuanu”. Navedeno lice pozvano je u službene prostorije  MUP-a BPK Goražde gdje je nad istim zavedena  kriminalistička obrada. Upoznat  je i Kantonalni tužilac koji je djelo kvalifikovao kao krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” iz čl. 239 st. 3. KZ F BiH.


Goražde PRESS / Vlada BPK

Stranice