Pet mladih Goraždana putuje u Ankaru povodom zanimljivog projekta - Goražde PRESS

Breaking

30. 03. 2018.

Pet mladih Goraždana putuje u Ankaru povodom zanimljivog projekta

U okviru zanimljivog projekta koji se ralizuje u saradnji Grada Goražda i bratske općine Kećioren iz Ankare pod nazivom „Učinimo svijet zelenim“ u okviru Programa za mlade – Mobilnost mladih prema Europskoj uniji, pet mladih Goraždana otputovat će u Ankaru.

Cilj ovog projekta je da podigne svijest o zaštiti okoliša, odnosno u borbi protiv zagađenja prirode, te posebno poveća svijest upravo mladih o zaštiti, kao i povećenje znanja o zagađenju te da obezbijedi mladim ljudima da mogu iznijeti svoj stav o zaštiti okoliša i prirode, kao i da privuku pažnju što većeg broja stanovništva o zaštiti prirodne sredine i okruženja.

Pet mladih Goraždana u Kećioren će putovati od drugog do osmog aprila gdje će od recikliranih materijala napraviti građevinu znamenitu u Bosni i Hercegovini koja će biti izložena na trgu ispred Općine Kećioren.

Povodom odlaska mladih u Tursku na ovaj zanimljiv projekat danas su predstavnici Grada Goražda organizirali prijem na kojem su mlade upoznali o važnosti ovog projekta te njihovoj ulozi i detaljima.



Goražde PRESS

Stranice