Tokom vikenda u Goraždu locirano osam migranata, napadanut uposlenik i direktor Kantonalne bolnice - Goražde PRESS

Breaking

19. 03. 2018.

Tokom vikenda u Goraždu locirano osam migranata, napadanut uposlenik i direktor Kantonalne bolnice

Dana 16.03.2018.godine u 12,00 sati  dežurnoj službi policijske stanice Goražde prijavljeno je da se u naselju Bare – Grad Goražde, nalaze dva  lica za koje se sumnja da su ilegalni migranti. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP a  BPK Goražde koji su potvrdili navode prijave gdje  su zatekli dva NN muška lica najvjerovatnije Sirijski migranti koji su ilegalno prešli državnu granicu BiH a  kod sebe nisu imali nikakvih identifikacionih dokumenata. Dalji rad sa navedenim licima preuzeli su službenici Ministarstva sigurnosti-Služba za poslove sa strancima-Terenski centar Goražde.

Dana 17.03. 2018.godine u 02,40 sati  u ul.Himze Ćurevca – Grad Goražde, policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde lišili su slobode lice K.D., iz Goražda  zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola 1,67 g/kg, te je isti smješten je u prostorije za zadržavanje u policijskoj upravi Goražde. Protiv gore navedenog lica preduzet će se Zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 17.03.2018.godine u   07,10 sati  policijski službenici Uprave policije MUPa BPK Goražde su u lici Zaima Imamaovića zatekli dva Sirijska  migranta, koji su ilegalno prešli državnu granicu BiH,  te su  isti pozvani u službene prostorije MUPa BPK Goražde, gdje je utvrđeno da kod sebe nemaju nikakvih identifikacionih dokumenata. Dalji rad sa navedenim licima preuzeli su službenici Ministarstva sigurnosti-Služba za poslove sa strancima-Terenski centar Goražde.

Dana 17.03.2018.godine u 14,18 sati dežurnoj službi  policijske stanice Goražde obatio se uposlenik Kantonalne bolnice Goražde B.A., i prijavio da su on i direktora Kantonalne bolnice Goražde u prostorijama Kantonalne bolnice Goražde fizički napadnuti od strane NN lica. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su ispitali navode prijave, te u službene prostorije MUP-a BPK Goražde  pozvali lica R.E., i R.A., iz Goražda. Izvršeno je alkotestiranje istih gdje nije utvrđeno prusustvo alkohola u organizmu. U Urgentnom centru Kantonalne bolnice Goražde ukazana je ljekarska pomoć licima B.A., i S.M., gdje se dežurni ljekar  nije izjasnio o stepenu povreda. Licima R.E., i R.A., uručeni su prekršajne nalozi iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog fizičkog napada na drugo lice.

Dana 18.03.2018.godine u 01,05 sati  u ul.Ruždije Islamagića – Grad Goražde, policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde lišili su slobode lice B.Dž., iz Goražda, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola 2,11 g/kg, te je isti smješten u prostoriju za zadržavanje u policijskoj upravi Goražde. Protiv  gore navedenog lica bit će preduzete Zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 18.03.2018.godine u  06,25 sati u dežurnoj službi policijske stanice  Goražde prijavljeno je da se u ulici Omladinska – Grad Goražde nalaze četiri lica, za koje se sumnja da su ilegalni migranti. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP a  BPK Goražde koji su potvrdili navode prijave gdje  su zatekli dva NN muška lica najvjerovatnije Sirijski migranti koji su ilegalno prešli državnu granicu BiH a  kod sebe nisu imali nikakvih identifikacionih dokumenata. Dalji rad sa navedenim licima preuzeli su službenici Ministarstva sigurnosti-Služba za poslove sa strancima-Terenski centar Goražde.



Goražde PRESS / Vlada BPK

Stranice