U naselju Vitkovići počinje sanacija krovova na zgradama - Goražde PRESS

Breaking

05. 03. 2018.

U naselju Vitkovići počinje sanacija krovova na zgradama

Gradska uprava Goražde ovih dana okončala je postupak odabira najpovoljnijeg izvođača za poslove sanacije krovova na zgradama u Vitkovićima.

To znači kako će u naredna tri mjeseca biti sanirani krovovi i konačno trajno biti riješen problem prokišnjavanja potkrovlja. Krajem prošle godine Federalno ministarstvo okoliša obezbjedilo je sredstva u iznosu od 150.000 KM za rješevanje problema loših krovnih konstrukcija u Vitkovićima.

Gradska uprava Goražda preuzela je obavezu provedbe javnog poziva za odabir napovoljnijeg izvođača, a postupak kao i žalbeni period su okončani pa je za izvođača radova odabrano preduzeće Goraždestan koje ima rok da u tri mjeseca okonča planirane radove.

„Mi se nadamo kako će Goraždestan vrlo brzo, čim se vremenske prilike poprave i stabilizuju započeti radove. Nadzor će pratiti druga građevinska firma i svi krovovi će biti prekriveni limom čime će se konačno trajno riješiti probleme prokišnjavanja u Vitkovićima. Gradska uprava je obezbjedila dodatnih 30.000 KM tako da će iznos od 180.000 KM biti dovoljan za sve potrbne radove na krovnim konstrukcijama u Vitkovićima“,kazao je, izmedju ostalog, Enver Adžem pomoćnik gradonačelnika Goražda.

Zahvaljujući Federalnom ministrastvu okoliša i gradskoj upravi Goražde ovu jesen i zimu stanari u potkrovnim stanovima dočekat će bez brige da li će im prve padavine prouzrokovati probleme sa prokišnjavanjem.



Goražde PRESS / RTV BPK

Stranice