Zanimljivim i edukativnim sadržajima obilježen 21. mart - Dan mladih Grada Goražda - FOTO - Goražde PRESS

Breaking

21. 03. 2018.

Zanimljivim i edukativnim sadržajima obilježen 21. mart - Dan mladih Grada Goražda - FOTO

Nizom zanimljivih ali i edukaditnih sadržaja danas je obilježen 21. mart - Dan mladih Grada Goražda. Odluku o proglašenju 21. marta - Dana mladih tada Općine Goražde, donijelo opčinsko vijeće na jednoj od svojih sjednica, a ovaj dan se tradiocionalno kroz brojne sportske, kulturne, zabavne, aktivnosti obiježava svake godine.

Program obilježavanja Dana mladih počeo je jutros sadnjom sadnica u Memorijalnoj šumi 8372 na Posestri, te se u popodnevnim satima nastavio Polaganjem cvijeća na Spomen obilježje ubijenoj djeci Goražda tokom rata 1992-1995. godine.

U maloj sali Centra za kulturu održana je i dijaloška tema, na kojoj su mladi mogli uputiti svoje pitanje predstavnicima vlasti, organima koji upravljaju i odlučuju o položaju mladih ali i njihovih aktivnosti u ovoj lokalnoj zajednici.



U Gradskoj galeriji otvorena je i izložba slika i radova učenika goraždanskih srednjih škola, dok je nakon izložbe u Maloj sali Centra za kulturu održano i kratko edukativno predavanje mladima na temu "Sekusulani razvoj mladih", čiji je predavač bio doktor Edin Čengić, ginekolog i direktor Doma zdravlja Goražde.

Program obilježavanja Dana mladih bit će i 25. marta kada će biti održan promotivni defile ulicama grada koji ima za cilj da probudi svjesnost mladih za volanom.


POGLEDAJTE FOTO-GALERIJU OVDJE


Goražde PRESS 

Stranice