24. mladih iz Goražda i ove godine putuje na Festival djeteta u Tursku - Goražde PRESS

Breaking

16. 04. 2018.

24. mladih iz Goražda i ove godine putuje na Festival djeteta u Tursku

Zahvaljujući dugogodišnjim prijateljskim odnosima i saradnji sa općinama u Turskoj, mladi članovi Kulturno-umjetničkog društva "Azot" iz Vitkovića (KUD "Azot") i ove godine putuju na Festival djeteta u Tursku.

Naime na poziv prijatelja iz bratske Općine Gaziemir iz Izmira, oni će zajedno sa mnoštvom folklornih društava iz cijelog svijeta, predstaviti ljepotu tradicije i običaja iz ovog dijela BIH na tradicionalnom 21. Međunarodnom festivalu djeteta u Izmiru, u bratskoj Općini Gaziemir, a polazak je planiran 18. aprila.

Tim povodom gradonačelnik Goražda dr.sci. Muhamed Ramović večeras je u prostorijama KUD-a ''Azot'' u Vitkovićima organizovao ispraćaj za članove ovog društva i članove delegacije koji će u periodu od 18.04.2018. do 27.04.2018. godine predstavljati naš grad i našu državu na pomenutom Međunarodnom festivalu djeteta.

Cijeneći iskustvo ranijih putovanja zasigurno je da će naši mladi i ove godine naići na srdačan prijem i dobrodošlicu u Turskoj, te će se, kako su sami kazali, potruditi da zaista dostojanstveno predstave naš grad.

Kako je prilikom ispraćaja naglasio gradonačelnik dr.sci. Muhamed Ramović obavljaju se posljednje pripreme pred polazak, a u Tursku putuje 24 mlada člana  KUD "Azot", te članovi delegacije Grada Goražda.


Goražde PRESS / Grad Goražde

Stranice