Centralna svečanost obilježavanja Dana Armije RBiH u Goraždu bit će održana u Ponedjeljak - Goražde PRESS

Breaking

12. 04. 2018.

Centralna svečanost obilježavanja Dana Armije RBiH u Goraždu bit će održana u Ponedjeljak

Obilježavanje 26. godišnjice formiranja  Armije R BIH biće nastavljeno na području BPK Goražde. Kako je istaknuto na  sastanku Organizacionog odbora, centralna manifestacija održat će se u nedjelju na centralnom spomen obilježju „Goražde grad heroj, svojim branocima“.

Grad heroj  simbolično će obilježiti 26. godišnjicu formiranja Armije R BIH. Organizacioni odbor utvrdio je i posljednje detalje za centralnu manifestaciju.

Ovim povodom predviđena je i postavka ratnih fotografija, a počast poginulim branocima biće odata i polaganjem cvijeća na centralnom šehidskom mezarju u Kolijevkama.

U nedjelju u 13 sati na lokalitetu Posestre predviđena je i sadnja posljednjih sadnica u okviru projekta „Memorijalna šuma 8372“, dok je u ponedjeljak u 18 sati velikoj sali Centra za kulturu planirana projekcija dokumentarnog filma „Goražde, zaštićena zona – 20 godina poslije“ u produkciji RTV BPK Goražde. Takođe, povodom 25 godišnjice od proglašenja Goražda zaštićenom zonom UN-a, ovaj film naredne sedmice biće prikazan i u općini Novi Grad u Sarajevu.



Goražde PRESS / RTV BPK

Stranice