Federalni ministar Edin Ramić u ponedjeljak polaže kamen temeljac za izgradnju stambene zgrade u naselju Rasadnik - Goražde PRESS

Breaking

07. 04. 2018.

Federalni ministar Edin Ramić u ponedjeljak polaže kamen temeljac za izgradnju stambene zgrade u naselju Rasadnik

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić sastat će se u Ponedjeljak 09.04.2018. godine sa gradonačelnikom Goražda Muhamedom Ramovićem kako bi se ozvaničio početak radova na izgradnji stambene zgrade u okviru Regionalnog stambenog programa kojim će biti osigurano 20. stanova za socijalno ugrožena i raseljena lica.

U ponedejeljak će se u goraždanskom naselju Rasadnik položiti kamen temeljac za izgradnju prve zgrade ove namjene za socijalno-ugrožena lica sa ovom područja.

Federalno ministarstvo za raseljena i izbjegla lica je implementator ovog značajnog projekta za Goražde gdje će i ministar Ramić u ponedjeljak zajedno sa Gradonačelnikom Ramovićem položiti kamen temeljac pri čemu će biti ozvaničeni radovi na ovom projektu.

Glavni finansijer programa je Europska unija, a značajno finasijsko učešće u ovom programu uzeli su i vlade Sjedinjenih Američkih Država, Italije, Njemačke, Norveške, Švicarske, Danske, Turske i drugih. Sredstvima u okviru Fonda RSP upravlja Razvojna banka Vijeća Evrope, a snažnu podršku programu daju Visoki komesarijat Ujedinjenih naroda za izbjeglice (UNHCR) i Organizacija za sigurnost i saradnju u Evropi (OSCE).



Goražde PRESS

Stranice