Goraždanska djeca dominirala na festivalu u Užicu - Goražde PRESS

Breaking

02. 04. 2018.

Goraždanska djeca dominirala na festivalu u Užicu

Međunarodni dječiji muzički festival „ Ljubav, naša je planeta“ u Užicu protekao je u dominaciji malih pjevača iz Goražda. Izvodeći pjesme sa goraždanaskog Internacionalnog dječijeg festivala „ Šta se pjesmom sanja“ održanog prošle godine, djevojčice i dječaci iz našeg grada oduševili su i žiri i publiku i osvojili mnoštvo nagrada!

Pobjednica ovog prestižnog internacionalnog festivala je Adaleta Velić koja je izvela pjesmu „ Djeca“. Adaleti je pripao „ Grand Prix“ festivala!

Prvo mjesto u mlađoj kategoriji podijelile su Adela Obuća ( „ Simpatija“) i Lejla Bezdrob ( „ Zaljubljeni jedan mouse“).

Treće mjesto, kao predstavnici Centra za kulturu Goražde, u starijoj kategoriji osvojio je trio Hena Herić, Afan Vehabović i Sara Bašić ( „ Neka dobrota vlada“).

Na Festivalu u Užicu izvedeno je 12 pjesama a nastupili su takmičari iz Srbije, Bugarske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Ovaj uspjeh goraždanskih mladih pjevača još jednom potvrđuje njihov ali posebno kvalitet goraždanskog dječijeg festivala i visok nivo pjesama koje se na njemu izvode.



Glas Goražda

Stranice