Mačišani u dječijem vrtiću SOS Kinderdof obilježili svjetski dan svjesnosti o autizmu - Goražde PRESS

Breaking

02. 04. 2018.

Mačišani u dječijem vrtiću SOS Kinderdof obilježili svjetski dan svjesnosti o autizmu

Mališani iz goraždanskog SOS Dječijeg vrtića, na svoj način, uz igru i osmjehe, poslali su poruku povodom Svjetskog dana svjesnosti o autizmu. U dvorištu vrtića, obučeni u simbolične plave majice i sa plavim balonima u rukama, djevojčice i dječaci su, sa odgojateljicama i roditeljima, skrenuli pažnju na potrebu da svi mnogo više razgovaramo o autizmu i posvetimo se, s ljubavlju i pažnjom, autističnoj djeci.

-Na ovaj način, dajemo simboličan vid podrške i djeci i porodicama - kaže Amina Bećirević, voditeljica Resursne sobe u SOS Dječijem vrtiću. –Smatramo da je ovaj neuro–razvojni poremećaj nešto o čemu treba i vrijedi govoriti. I danas se o tome malo ili nedovoljno zna. Cilj naših aktivnosti je da se znanje o tome podigne na veći nivo i da utiče na sve nas, na cijelu zajednicu, kako da mijenjamo neke naše stavove koji su, većinom, određeni predrasudama i stereotipima – ističe Bećirević.



U SOS Dječijem vrtiću u Goraždu se i kroz djelovanje Resursne sobe provode programi koji su namijenjeni i djeci i roditeljima a posebno su značajne aktivnosti usmjerene na inkluziju djece sa poteškoćama u razvoju.




Goražde PRESS / Glas Goražda

Stranice