Ministarstvo za privredu BPK podržalo projekte poljoprivrednika iz Osanice i Podmihlovića - Goražde PRESS

Breaking

11. 04. 2018.

Ministarstvo za privredu BPK podržalo projekte poljoprivrednika iz Osanice i Podmihlovića

Ministar za privredu BPK Goražde Anes Salman sa saradnicima posjetio je danas poljoprivredne proizvođače koji su ostvarili novčane podsticaje po Programu kantonalnih novčanih podsticaja poljoprivredi za 2017.godinu.

Između ostalih, Ministarstvo za privredu dodijelilo je novčana sredstva za proširenje smještajnih kapaciteta za uzgoj tovne piladi Šemsudinu Hodu na Osanici, u iznosu od 8.000 KM te Vahidu Šalaki u selu Podmihovići  za proširenje štalskog objekta, za uzgoj krava i osiguranje uslova za proizvodnju svježeg kravljeg mlijeka iznos od 7.000 KM.

Radi se o registrovanim poljoprivrednim proizvođačima koji imaju zaključene ugovore sa otkupljivačima u ovom slučaju sa „Akovom“ i „Milkosom“.

„Zaista sam zadovoljan kad sagledam čitavu situaciju na terenu.Vidimo da se dodijeljena  sredstva realizuju na pravi način i da će njihovi efekti biti onako kako je to bilo navedeno u projektnim prijedlozima. Cilj nam je pomoći poljoprivrednim proizvođačima, jer u konačnici svima je u interesu čestit i pošten rad koji se nagrađuje, a mi nastojimo ovakve primjere da pratimo. Nadamo se da ćemo  u budućnosti sa aspekta finansijski raspoloživih sredstava imati uslova da podržavamo ovakve i slične projekte, jer nam je svima u interesu kada govorimo da se poljoprivreda gasi u našem kantonu, da pomažemo ovakve i slične projekte“- kazao je ovom prilikom ministar za privredu BPK Goražde Anes Salman.

Projekti bi trebali biti okončani do maja mjeseca, a riječi zahvalnosti na podršci koju im je pružilo  Ministarstvo uputili su i poljoprivredni proizvođači.



Goražde PRESS / Vlada BPK

Stranice