Osnovcima iz BPK Goražde dodjeljene potvrde o volontiranju - Goražde PRESS

Breaking

17. 04. 2018.

Osnovcima iz BPK Goražde dodjeljene potvrde o volontiranju

Pedeset pet učenika osnovnih škola „ Fahrudin Fahro Baščelija“, „ Husein Turčalo Brzi“, „ Mehmedalija Mak Dizdar“ i „ Ustikolina“ postali su vlasnici volonterskih potvrda, u okviru projekta „ Volontiranje je cool“ koji je realizovan u 43 osnovne škole, u 22 lokalne zajednice u Bosni i Hercegovini.

-Projekat „ Volontiranje je kul“ realizuje se od 2011.godine i namijenjen je učenicima osnovnih škola s ciljem podsticanja na volonterizam i odgovornost u zajednici. Potvrde koje su dobili mladi volonteri za realizovane akcije u njihovim školama i lokalnoj zajednici koristiće im prilikom upisa u srednje škole i biti motiv za budući dobrovoljni građanski angažman. Naravno, projekat se nastavlja kao i učešće đaka u budućim volonterskim akcijama kojima daju doprinos u razvoju lokalne zajednice. Zadovoljni smo kako su prihvaćeni projekat i njegovi ciljevi u cijeloj Bosni i Hercegovini – kazala je ovom prilikom Amra Grbo, koordinatorica projekta „ Volontiranje je cool“ .

Ovaj projekat realizuje Udruženje CROA – Centar za razvoj omladinskog aktivizma.

Čestitke učenicima – volonterima na svečanosti dodjele priznanja, uputile su Amira Borovac i Nafija Hodo, u ime Ministarstva za obrazovanje i Službe za zapošljanje BPK Goražde, institucija koje podržavaju projekat, istakavši u obraćanjima značaj volonterizma mladih kao društvenog angažmana koji razvija odgovornost prema zajednici i lične kapacitete i mogućnosti volontera.



Goražde PRESS / Glas Goražda

Stranice