Pogledajte Program Manifestacije "Dani otpora" Goražde 2018. godina - Goražde PRESS

Breaking

26. 04. 2018.

Pogledajte Program Manifestacije "Dani otpora" Goražde 2018. godina

I ove godine jedna od najznačajnijih manifestacija na području Goražda "Dani otpora", bit će održana nizom sportski i kulturnih aktivnosti. Manifestacija i ove godine počinje 4. maja, dana prvog napada na Goražde i početka opsade duge 1.336 dana.

4. maja 1992. godine, u ranim jutarnjim satima  izvršen je prvi napad na Goražde, prva granata koja je pala na grad ciljano je pogodila zgradu općine Goražde.

Goražde je prošlo opsadu dugu 1.336 dana, u potpunoj blokadi, bez vode, struje, bez ikavih uslova za normalan život, što je i bio cilj agresora da stanovništvo psihički uništi.

Manifestacija Dani otpora ove godine, počinju u petak 4. maja kada će se u svim osnovnim i srednjim školama održati historijski čas. istog dana na Trgu branilaca bit će prikazivani video materijali sjećanja na opsadu Goražda. Na Centralnom spomen obilježju položit će se cvijeća i odati počast svim palim braniocima i šehidima Goražda.

U holu Centra za kulturu bit će izloženo naoružanje koje se koristilo tokom rata, a koje su Goraždani pravili ručno. U večernjim satima Teatar mladih Goražde pripremio je zanimljivu predstavu pod nazivom "O maju su nam pričali"

Program Manifestacije Dani otpora bit će nastavljen brojnim sadržajima i 5,6,8,9 maja a i ove godine tradiocionalno će 12. maja biti održan pohod na Zaimov do.


KOMPLETAN PROGRAM MANIFESTACIJE DANI OPTPORA 2018. POGLEDATE OVDJE


Goražde PRESS

Stranice