Postavlja se vještačka trava na fudbalskom terenu u naselju Rasadnik - Goražde PRESS

Breaking

04. 04. 2018.

Postavlja se vještačka trava na fudbalskom terenu u naselju Rasadnik

Mlade selekcije goraždanskog fudbalskog kluba „ Libero“, djevojčice i dječaci imaće , kako se najavljuje, za dvadesetak dana, mnogo bolje uslove za treniranje, a to se posebno odnosi na ženski fudbalski klub, odnosno ekipu koja se takmiči u prvoj ligi Federacije BiH.

Na sportskom terenu u Rasadniku u toku je postavljanje vještačke ( trave, u okviru obimnog projekta koji kako kaže trener kluna Senad Hubjer, vrijedi ukupno oko 130.000 KM. Projekat, osim izgradnjeterena za mali fudbal, uključuje i podizanje pokretnih svlačionica i mini tribina.

-Nakon postavljanja umjetne trave, koja nije nova već polovna, jer smo se prilagođavali finansijskim mogućnostima, slijedi farbanje, markiranje terena i ostalo što je nephodno za stavljanje terena u funkciju. Uporedo će se izvoditi i radovi na postavljanju reflektora, tako će on biti korišten i u večernjim satima. Slijedi, nadamo se vrlo skoro, postavljanje pokretnih svlačionica za koje smo već uradili podlogu- rekao je Hubjer.

U SFK „ Libero“, koji je finansijer pomenutog projekta, uz zahvalnost dosadašnjim sponzorima i donatorima, očekuju dodatnu finansijsku podršku Grada Goražda i BPK Goražde u obezbjeđenju nedostajućih finansijskih sredstava kako bi se ovaj vrijedni projekat uspješno realizovao do kraja.

Zemljište na kome se nalazi prvi sportski teren sa umjetnom travom u Goraždu, SFK „ Libero“ na (privremeno)upravljanje dala je opština, odnosno Grad Goražde. Kako je saopšteno i prilikom otpočinjanja radova na budućem fudbalskom borilištu, ova parcela je definisana Regulacionim planom i namijenjena je za sportske terene.




Goražde PRESS / Glas Goražda

Stranice