U kasarni "Kosova" uprililčen Dan otvorenih vrata i izvedena vježba borbene sposobnosti vojnika - FOTO - Goražde PRESS

Breaking

10. 04. 2018.

U kasarni "Kosova" uprililčen Dan otvorenih vrata i izvedena vježba borbene sposobnosti vojnika - FOTO

U povodu obilježavanja 26. godišnjice Armije RBiH, i 13. godišnjice 2. Pješadijskog (rendžerskog) puka OS BiH, danas je u kasarni Kosova u Ustikolini nizom aktivnosti upriličen "Dan otvorenih vrata".

U krugu kasarne Kosova učenici osnovnih škola sa područja BPK-a danas su se takmičili u odbojci, rukometu i fudbalu. Učenici ali i brojni gosti koji su posjetili danas kasarnu Kosova imali su priliku vidjeti i naoružanje koje vojnici 3. pješadijskog batoljona koji su smješteni u ovoj kasarnoj raspolažu.

Nakon sportskih takmičenja, roštilja, održana je i vježba u kojoj po scenariju imala za cilj da pokaže spremnost i borbenu sposobnost vojnika smještenih u kasarnoj Kosova. Po scenariju vježbe, neprijatelj je napao kasarnu, a vojnici su upotrebom pješadijske municije te mitraljeza uspiješno odbili napad te udaljili neprijarelja od kruga kasarne.Nakon što je održana vježba, upriličeno je postrojavanje vojnika, raport majoru te intorniranje državne himne i obračanje majora batoljona Saida Srne koji je pozdravio goste, posebno učenike koji su danas uveličali svečanost u kasarni, te vojnicima i svim pripadnicima 2. Pješadijskog (rednžerskog) puka OS BiH čestitao ovaj dan, te i Dan Armije RBiH. Tokom svog obračanja istakao je na doprinos u odbrani Armije RBiH formirane 15. aprila 1995. godine, jedine odbrambene formacije tokom rata u BiH koja je štitila sve narode.

Na kraju svečanosti za najsupiješnije ekipe i škole u msportskim takmičenjima podjeljene su diplome.


CIJELU FOTO-GALERIJU IZ KASARNE KOSOVA POGLEDAJTE OVDJE


Goražde PRESS

Stranice