U kasarni "Kosova" uprililčen Dan otvorenih vrata i izvedena vježba borbene sposobnosti vojnika - FOTO - Goražde PRESS

Breaking

10. 04. 2018.

U kasarni "Kosova" uprililčen Dan otvorenih vrata i izvedena vježba borbene sposobnosti vojnika - FOTO

U povodu obilježavanja 26. godišnjice Armije RBiH, i 13. godišnjice 2. Pješadijskog (rendžerskog) puka OS BiH, danas je u kasarni Kosova u Ustikolini nizom aktivnosti upriličen "Dan otvorenih vrata".

U krugu kasarne Kosova učenici osnovnih škola sa područja BPK-a danas su se takmičili u odbojci, rukometu i fudbalu. Učenici ali i brojni gosti koji su posjetili danas kasarnu Kosova imali su priliku vidjeti i naoružanje koje vojnici 3. pješadijskog batoljona koji su smješteni u ovoj kasarnoj raspolažu.

Nakon sportskih takmičenja, roštilja, održana je i vježba u kojoj po scenariju imala za cilj da pokaže spremnost i borbenu sposobnost vojnika smještenih u kasarnoj Kosova. Po scenariju vježbe, neprijatelj je napao kasarnu, a vojnici su upotrebom pješadijske municije te mitraljeza uspiješno odbili napad te udaljili neprijarelja od kruga kasarne.



Nakon što je održana vježba, upriličeno je postrojavanje vojnika, raport majoru te intorniranje državne himne i obračanje majora batoljona Saida Srne koji je pozdravio goste, posebno učenike koji su danas uveličali svečanost u kasarni, te vojnicima i svim pripadnicima 2. Pješadijskog (rednžerskog) puka OS BiH čestitao ovaj dan, te i Dan Armije RBiH. Tokom svog obračanja istakao je na doprinos u odbrani Armije RBiH formirane 15. aprila 1995. godine, jedine odbrambene formacije tokom rata u BiH koja je štitila sve narode.

Na kraju svečanosti za najsupiješnije ekipe i škole u msportskim takmičenjima podjeljene su diplome.


CIJELU FOTO-GALERIJU IZ KASARNE KOSOVA POGLEDAJTE OVDJE


Goražde PRESS

Stranice