VIKEND U GORAŽDU Saobraćjna nesreća, droga, migranti... - Goražde PRESS

Breaking

02. 04. 2018.

VIKEND U GORAŽDU Saobraćjna nesreća, droga, migranti...

Dana 30.03.2018.godine službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a BPK Goražde,  su Kantonalnom tužilaštvu u Goraždu dostavili Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Posjedovanje i omogućavanje uživanje opojnih droga” iz člana 329 stav 3. KZ F BiH, protiv osumnjičenog M.M., iz Goražda.

Dana 30.03.2018.godine službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a BPK Goražde,  su Kantonalnom tužilaštvu u Goraždu dostavili izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Teška krađa” iz člana 287.stav 1 ,a u vezi sa članom 55. KZ F BiH, protiv osumnjičenog K.E., iz Hrenovice, općina Pale u F BiH.

Dana 30.03.2018.godine službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a BPK Goražde, su Kantonalnom tužilaštvu u Goraždu dostavili izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Lahka tjelesna ozlijeda” iz člana 173. KZ F BiH, protiv osumnjičenih  R.E., i R.A., iz Goražda.

Dana 30.03.2018.godine u 15,45 sati službenicima Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK Goražde obratio se direktor KPZ Sarajevo, odjeljenje Ustikolina i prijavio da su službenici KPZ Sarajevo, odjeljenje Ustikolina prilikom pregleda pošte kod zatvorenika H.E., iz Sarajeva, pronašli određeni broj tableta sive boje, koje svojim izgledom asociraju na  opojnu drogu. Na lice mjesta izašli su  službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije KMUP-a BPK Goražde koji su izvršili uviđaj.

Dana 30.03.2018.godine u 21,30 sati u prostorije policijske stanice Goražde pristupila su tri lica strana  državljanina, koji kod sebe nisu imali nikakve dokumente, te se sumnja da su ilegalni migranti iz Afganistana. Navedena  lica preuzela su službenici Ministarstva sigurnosti-Služba za poslove sa strancima-Terenski centar Goražde, na dalji rad.

Dana 31.04.2018.godine u 03,30 sati na magistralnom putu M-20 u ul. 31.Drinske brigade – Grad Goražde dogodila saobraćajna nezgoda,  sa materijalnom štetom, bez povrijeđenih lica. Policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde obezbjedili su lice mjesta i utvrdili da je došlo do sletanja sa kolovoza putničkog motornog vozila „Ford Fokus“ kojim je upravljao H.H., iz Goražda, te da je oštećena zaštitna ograda u dužini od 15 metara. Zbog počinjenog prekršaja vozaču H.H., uručen je  prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini

Dana 01.04.2018.godine u 01,07 sati u ulici Fazlagića – Grad Goražde policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde,  lišili su slobode lice B.Z., iz Goražda, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola 2,78 g/kg, te je isti u 01,25 sati smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj upravi Goražde. Protiv gore navedenog lica bit će preduzete Zakonom predviđene mjere i radnje.




Goražde PRESS / Vlada BPK

Stranice