VIKEND U GORAŽDU Žena izvršila samoubistvo vješanjem - Goražde PRESS

Breaking

23. 04. 2018.

VIKEND U GORAŽDU Žena izvršila samoubistvo vješanjem

Dana 20.04.2018.godine u 10,35 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se P.R., iz Goražda i prijavio da je lice H.I., (1948.god) izvršila suicid vješanjem u blizini porodične kuće u selu Gajevi-Borovići, Grad Goražde. Uviđaj na licu mjesta izvršili su policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a BPK Goražde i ljekar mrtvozornik, koji su kontatovali da je smrt nastupila vješanjem i da na tijelu nema tragova nasilja. Upoznat dežurni Kantonalni tužilac. Rad na dokumentovanju događaja u toku.

Dana 20.04.2018.godine u 15,00 sati  policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde postupajući po presudi Općinskog suda Goražde broj:450 K 035 516 18 K od 19.03.2018. godine, protiv T.E., nastanjenog u naselju Vranići, Grad Goražde podnijeli su prekršajni nalog iz oblasti Zakona o nabavljanju držanju i nošenju oružja i municije zbog neobezbjeđenog držanja oružija.

Dana 21.04.2018.godine u 15,10 sati policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a BPK Goražde su na šetalištu Mustafe Muratspahića, Grad Goražde, prilikom pretresa lica R.A., nastanjenog u Goraždu, kod istog pronašli 7 pvc pakovanja sa sadržajem suhe zeljaste materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuanu”. Navedeno lice pozvano je u službene prostorije MUP-a BPK Goražde, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Upoznat je i dežurni Kantonalni tužilac koji je djelo kvalifikovao kao krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” iz čl.239 st.3. KZ F BiH.

Dana 21.04.2018.godine u 02,05 sati policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde u ul.Čajnička, Grad Goražde, lišili su slobode lice K.J., iz Goražda, zbog nezaustavljanja vozilom po naredbi patrole policije u ul.Z.Imamovića, te je isti nastavio sa upravljanjem vozilom i vršenjem prekršaja, (upravljao vozilom bez položenog vozačkog ispita pod dejstvom alkohola 1,40 g/kg). Navedeno lice je smješten u prostorije  za zadržavanje u Policijskoj upravi Goražde, a zbog počinjenog prekršaja podnešen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

U vremenskom periodu 21-22.04.2018.godine u dežurnu službu policijske stanice Goražde pristupilo šesnaest stranih državljana bez identifikacionih dokumenata za koje se sumnja da su migranti iz Sirije i da su ilegalno prešli granicu BiH. Pomenuta lica na dalje postupanje preuzeli su službenici Ministarstva sigurnosti, Služba za poslove sa strancima-Terenski centar Goražde.



Goražde PRESS / Vlada BPK

Stranice