Završeni radovi na zamjeni potisnog cjevovoda u dužini od 202 metara na lokalitetu Industrijske zone "Vitkovići" - Goražde PRESS

Breaking

18. 04. 2018.

Završeni radovi na zamjeni potisnog cjevovoda u dužini od 202 metara na lokalitetu Industrijske zone "Vitkovići"

Premijer BPK Goražde Emir Oković i ministar za privredu Anes Salman posjetili su danas lokalitet Industrijske zone „Vitkovići“ gdje su okončani radovi na  zamjeni  potisnog  vodovodnog cjevovoda u dužini od 202  metra.

Vrijednost projekta koje je realizovalo JKP „6. mart“ Goražde je 35.000 KM,  a sredstva u iznosu od 20.000 KM za njegovo sufinansiranje  obezbijedilo je Ministarstvo za privredu BPK Goražde u 2017. godini.

Ovom prilikom sa direktorom JKP „6. mart“ Goražde Sadikom Silajdžićem razgovarano je o nastavku aktivnosti na ovom projektu u cilju omogućavnja redovnog vodosnabdijevanja građana grada Goražda.

Prema njegovim riječima, do sada je izvršena zamjena potisnog vodovodnog cjevovoda u dužini od 700 metara, a za potrebe redovnog vodosnabdijevanja potrebna je zamjena cijevi  u dužini od četiri kilometra.

Ministar za privredu Anes Salman istakao je da se radi o projektu od velikog značaja za područje Vitkovića, ali i šire.

„Danas smo ovdje  kako bismo se uvjerili da je čitav ovaj projekat realizovan na pravi način, što je zaista jedan opći javni interes, prije svega, ako govorimo o privrednim društvima koja posluju u okviru ove industrijske zone. Mi ćemo nastojati da obezbijedimo finansijska sredstva za nastavak ovog projekta, imajući  u vidu činjenicu da se na ovim cijevima dešavaju određena puknuća gdje se dešavaju veliki gubici vode. Nastajat ćemo da smanjimo te gubitke zamjenom cjelokupne dužine potisnog cjevovoda“ – kazao je on.

Svoj doprinos u rješavanju ovog problema,  kao i prethodnih godina, dat će Vlada  BPK Goražde u skladu s raspoloživim finansijskim sredstvima.

„Mi, kao Kanton, učestvujemo u rješavanju ovog problema, prije svega, kako bismo udovoljili zahtjevu privrednih subjekata koji gravitiraju na ovom području, ali i u omogućavanju boljeg pristupa industrijskim zonama. Kada je riječ o sanaciji puta na ovom lokalitetu, moram da istaknem da je BPK Goražde nadležan za  održavanje regionalnih putnih pravaca, ali mi nastojimo pružiti podršku kroz zahtjeve lokalnih zajednica kojima stojimo na raspolaganju  – riječi su premijera Okovića.


Vlada BPK

Stranice