Niz aktivnosti u toku mjeseca Ramazana u organizaciji Merhameta Goražde - Goražde PRESS

Breaking

18. 05. 2018.

Niz aktivnosti u toku mjeseca Ramazana u organizaciji Merhameta Goražde

Regionalni odbor Merhameta Goražde i ove godine nastojaće podjeliti što veći broj paketa sa prehrambenim proizvodima, ali i organizirati iftare za postače koji su u stanju socijalne potrebe. Aktivnosti neće biti usmjerene samo na Goražde već na povratnike bošnjake u susjedne općine.

Merhamet Goražde u mjesecu ramazanu provodit će redovne aktivnosti te će kroz podjelu paketa sa prehrambenim i drugim proizvodima i organiziranjem iftara nastojati uljepšati mubarek ramazanske dane onima koji su u stanju socijalne potrebe.

„U toku je podjela paketa po testamentu Agana Hodžića. Sve općine koje graniče da Goraždem biće obuhvaćeme kaketima i svaki povratnik dobit će po jedan paket u vrijednosti od 55 do 60 KM. Takođe planirali smo za sve stanovnike četiri kolektivna centra u Goraždu iftare“,kaže Šemsudin Kuljuh, predsjednik Merhameta RO Goražde

Ono što zabrinjava Merhamet je sve manje donacija koje pristižu od velikih privrednih subjekata ali i pojedinaca. Nekada su prostorije Merhameta bile prepune prehrambenih i drugih proizvoda, a danas su magacini prazni.

Sve je i veći broj onih koji dolaze u Merhamet i traže bilo koju vrstu pomoći što ukazuje na onu drugu, ne baš tako svijetlu pojavu grada Goražda.



RTV BPK

Stranice