Oko 100 eurobajkera Goraždu isporučilo tri šlepera medicinske opreme - FOTO - Goražde PRESS

Breaking

04. 05. 2018.

Oko 100 eurobajkera Goraždu isporučilo tri šlepera medicinske opreme - FOTO

Šleperi sa medicinskom opremom iz više evropskih država nakon Tuzle stigli su i u Goražde. Simbolično, 4. maja na dan početka agresije na ovaj grad, Eurobajkeri iz Njemačke isporučili su vrijednu medicinsku opremu Kantonalnoj bolnici Goražde i Domu zdravlja dr. Isak Samokovlija.
Veliki humanitarni konvoj dočekali su i zvaničnici grada i BPK Goražde, a domaćini bajkerima su članovi Moto kluba Goražde koji već odavno njeguju prijateljske odnose sa bajkerima iz Njemačke.

Oko 100 bajkera boravi danas i sutra u gradu na Drini, uz podršku grada Goražda i Vlade BPK.

Sve je počelo još u augustu prošle godine kada su u Goraždu održani motosusreti bajkera iz cijele BIH i okolnih zemalja. Tada je ponuđeno bajkerima iz Goražda da Eurobajkeri iz Njemačke doniraju dio medicinske opreme i goraždanskim zdravstvenim ustanovama.

Danas donirana oprema prikupljena je u okviru humanitarne akcije "Solidarnost i integracija u Evropi" koju pod pokroviteljstvom Evropskog parlamenta organizuju organizacije Bikers Brumi Hilfe i Bikers of Europe.

U BiH je stiglo ukupno 19 šlepera medicinske opreme i aparata, bolničkih kreveta, pomagala, opreme za dječje domove, domove penzionera i školske opreme, od čega je njih šest isporučeno za ustanove u Tuzlanskom kantonu, tri za Goražde, a ostatak konvoja namijenjen je za zdravstvene ustanove u Makedoniji i na Kosovu.


POGLEDAJTE FOTO-GALERIJU OVDJE



Klix

Stranice