POČINJU RADOVI NA ČETRI NOVA PROJEKTA U GORAŽDU Izgradnja raskrsnice, novih šetališta - Goražde PRESS

Breaking

10. 05. 2018.

POČINJU RADOVI NA ČETRI NOVA PROJEKTA U GORAŽDU Izgradnja raskrsnice, novih šetališta

Ovih dana objavljen je javni poziv za 4 nova projekta koji se rade na području našeg grada  sa Federalnom direkcijom cesta, a u planu je uskoro objavljivanje poziva i za projekat kružnog toka.

Nešto više u izjavi za medije kazao je gradonačelnik Goražda dr.sci. Muhamed Ramović: ‘’Dugogodišnja saradnja Grada Goražde i Federalne direkcije cesta se nastavlja. Sretni smo da možemo obavijestiti javnost i naše građane da je raspisan javni poziv za 4 projekta koji su vrlo važni kada je u pitanju infrastruktura našeg grada. Prvi projekat to je raskrsnica u Vitkovićima, na putu M 20. Svjesni smo šta znači sama ta frekvencija saobraćaja, velika industrijska zona, veliko naselje Vitkovići, prometno i zaista opravdan projekat.

Drugi projekat odnosi se na šetalište Vinarići- Baćci odnosno uređenje trotoara i rješavanje površinskih voda. Građani  su stalno tražili da taj projekat bude prioritet. On je bitan projekat međutim, mi ne možemo ulaziti u ono što je obaveza Direkcije cesta I što je obaveza Federacije, jer je taj putni pravac upravo kategorisan kao magistralni put i on je u nadležnosti  Federalne direkcije cesta. Jako mi je drago  da ćemo konačno riješiti problem površinskih voda koje imamo u naselju Baćci.

Treći projekat je jako interesantan i problemi su bili kada su bile velike kiše u ul. Kulina bana, zatim Ul. Seada Sofovića Sofe i Sijerčiča, tako da ćemo i trotoar I površinske vode riješiti. Vrlo značajan projekat jer je u samom centru grada velika je frekvencija saobraćaja i pješaka i taj nam je projekat prošao.

Četvrti projekat jeste šetalište od semafora, odnosno novog kružnog toka koji će biti završen ove godine, do Novog Goražda. Radi se novo šetalište.

Vrlo važni  su projekti. Objavljen je javni poziv, negdje  oko 3. 000 000,00 KM je vrijednost projekata i očekujemo otvaranje  ponuda 12. Juna. Sve to radi Federalna direkcija cesta. Naša je obaveza eksproprijacija koju radimo ovih dana da sve bude spremno prije početka samih radova koje očekujemo vrlo brzo. U narednom periodu radi se na tome da se objavi javni poziv kada je u pitanju kružni tok. Na slijedećoj sjednici predložen je regulacioni plan kružni tok I kada se usvoji ide javni poziv kao i Most žrtava Srebrenice. Sigurno u ovoj godini očekujemo velike projekte sa Federalnom direkcijom cesta.’’



Goražde PRESS / Grad Goražde

Stranice