Sjajan uspjeh majstora rukometa iz Goražda na Svjetskom kupu rukometnih veterana u Omišu (Hrvatska) - Goražde PRESS

Breaking

15. 05. 2018.

Sjajan uspjeh majstora rukometa iz Goražda na Svjetskom kupu rukometnih veterana u Omišu (Hrvatska)

Ekipa rukometnih veterana Goražda, nekadašnjih prvotimaca goraždanskog kluba koji je decenijama gradu na Drini obezbjeđivao status rukometnog centra, još jednom je potvrdila svoju klasu. I to na kakav način!!!

Na Svjetskom kupu rukometnih veterana u Omišu, takmičenju koje je praktično i svjetsko prvenstvo, u konkurenciji 24 ekipe sa više kontinenata, rukometni veterani Goražda – osvojili su treće mjesto!

Goraždanski majstori rukometa su u grupnoj fazi takmičenja sa austrijskom ekipom Dramac Group ( Beč) odigrali 9:9, a u drugom susretu pobijedili su tim Recife iz Brazila rezultatom 14:7. Bolji od ekipe Goražda u polufinalnom meču bili su rukometaši Trogira ( 9:7).

Bronzane medalje rukometni veterani Goražda osvojili su pobijedivši ekipu hrvatskog Dragovoljca u odlučujućoj utakmici za treće mjesto sa rezultatom 12:5.

Ekipa Goražda na Svjetskom kupu u Omišu bila je pojačana sa nekadašnjim golmanom goraždanskog Radničkog Nedžadom Kumrom koji je na takmičenje doputovao iz Norveške.. Kumro je uz doprinos uspjehu ekipe, svoje saigrače obradovao i darom, vrijednom sportskom opremom.




Glas Goražda

Stranice