Srednja stručna škola "Džemal Bijedić" proslavlja 70. godina svog postojanja i rada - Goražde PRESS

Breaking

08. 05. 2018.

Srednja stručna škola "Džemal Bijedić" proslavlja 70. godina svog postojanja i rada

Srednja stručna škola "Džemal Bijedić" u Goraždu proslavlja svoj 70. rođendan. Ova obrazovna ustanova počela je sa radom davne 1948/1949. godine pod nazivom "Škola učenika u privredi", i bila je škola mješovitnog smjera.

Iz prve genracije učenika ove škole izašla su sljedeća zanimanja: obućar, šnajder, sajdžija, frizer, moler, bravar, limar i sl.

1990. godine škola je primjenom novog Zakona promjenila i naziv škole. Zove se "Elektortehnička škola" , te obrazuje učenike trećeg i črtvrtog smjera. Ovakav status škola je zadržala sve do 1992. godine.

Škola je radila i u ratnim uslovima, a  1997. godine dobija i novi naziv JU Srednja stručna škola "Džemal Bijedić" i sa ovim imenom djeluje i danas.

Srednja stručna škola "Džemal Bijedić" 9. maja obilježava svoj rođendan. Ove godine bit će ukupno 70. godina postojanja i djelovanja ove odgojno-obrazovne ustanoce u Goraždu kroz koje su prošle mnoge generacije učenika i zanimanja. Danas je ova škola brojnim rezultatima svojim učenika za primjer u cijelom kantonu.

Učenici ove škole, danas kroz praktični dio nastave pomažu našoj lokalnoj zajednici i sredini u kojoj živimo.



Goražde PRESS

Stranice