Sutra na Gradskom stadionu najmasovnija sportska manifestacija, Atletski miting za učenike osnovnih i srednjih škola sa područja BPK - Goražde PRESS

Breaking

22. 05. 2018.

Sutra na Gradskom stadionu najmasovnija sportska manifestacija, Atletski miting za učenike osnovnih i srednjih škola sa područja BPK

U Ministarstvu za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport danas je održana press konferencija na kojoj je najavljeno održavanje 6. atletskog mitinga.

Uz ministra za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Damira Žugu, press konferenciji prisustvovali su i predstavnici Udruženja pedagoga sporta BPK-a, Aktiva nastavnika tjelesnog i zdravstvenog odgoja BPK-a i Atletskog kluba „Goražde“ koji su glavni nosioci aktivnosti u organizaciji ove sportske manifestacije.

Ministar Damir Žuga podsjetio je da se Atletski miting održava u sklopu obilježavanja 23. maja – Dana sporta u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde, kao i da su glavni pokrovitelji ove manifestacije resorno ministarstvo i kompanija „Prevent“.

– Dan 23. maj će i ove godine biti obilježen kao Dan sporta i mi tim povodom imamo u našem gradu ovu manifestaciju. To je ustvari kantonalno takmičenje učenika osnovnih i srednjih škola, kao i jedna prelijepa trka na koju smo svi ponosni, a to je Ciciban trka za djecu, dječake i djevojčice iz vrtića, kojom počinjemo Atletski miting. Zatim, tu je trka za građane na 1.500 m, kao i trka atletičara iz jugoistočne Bosne koja će imati revijalni karakter, ali, zaista radi se o prefesionalcima koji će uzeti učešće u toj trci – kazao je resorni ministar.

On je ujedno najavio da će se sutra, osim Atletskog mitinga, održati i Sportske igre mladih.

– Zaista je sutra u gradu na Drini, u gradu Goraždu, u potpunosti dan mladosti i dan sporta – poručio je ministar Damir Žuga.

Predsjednik Aktiva nastavnika tjelesnog i zdravstvenog odgoja Dino Srkalović osvrnuo se na sportske discipline koje će biti zastupljene na sutrašnjem atletskom mitingu te kazao da je planirano održavanje utrka na 100 m, 200 m, štafeta 4x100m, sok udalj i bacanje kugle.

Osim Ciciban utrke, tu je i rekreativna utrka za građane, kao i tzv. Trka prijatelja u kojoj će učestvovati učenici iz susjednih općina.

U ime Atletskog kluba „Goražde“ na press konferenciji obratio se član ovog kluba Emir Hastor

– Sve je spremno za 6. atletski miting. Ovim putem pozivam svo građanstvo Bosansko-podrinjskog kantona, sve one građane i ljubitelje atletike, da dođu na Gradski stadion u 10.00 sati i podrže našu djecu – poručio je Hastor.

Planirano je da učešće u 6. atletskom mitingu uzme oko 350 učenika osnovnih i srednjih škola.



Goražde PRESS / Vlada BPK

Stranice