Djevojke iz SFK Libero dobile novo značajno pojačanje za predstojeću sezonu - Goražde PRESS

Breaking

25. 06. 2018.

Djevojke iz SFK Libero dobile novo značajno pojačanje za predstojeću sezonu

Djevojke iz SFK (Sportski fudbalski klub) Libero u Goraždu dobile su novo značajno pojačanje. Riječ je o dvije iskusne igračice koje će već predstojeću sezonu od Avgusta igrati u Prvoj ligi Federacije BiH za djevojke.

Andrijana Tanović u Goražde dolazi iz ŽFK Željezničar iz Srbije. Radi se o veoma značajnoj igračici koja je već igrala u nekoliko klubova u Srbiji. Andrijana igra na poziciji stopera, te i na pozicijama bočnog i zadnjeg veznog, što će svakako biti od značajnog doprinosa našim djevojkama iz SFK Libero.

Druga djevojka je Tamara Todorović, i jedna je od talentovanih i perspektivnih mlađih igračica u Bosni i Hercegovini koja u SFK Libero dolazi iz ŽFK Drina iz Višegrada. Tamara igra na poziciji krilnog napadača i sigurno će svojim velikim talentom biti osvježenje djevojkama u Goraždu.

Uprava kluba naglašava da će u narednim danima klub pojačati još dvije djevojke na pozicijama golmana i centralnog napadača. I ako je već nekoliko igračica napustilo SFK Libero, Uprava kluba želi ući u narednu sezonu i ulazak u Premijer ligu, a mi se nadamo da će djevojke iz Goražda osvojiti trofej.



Goražde PRESS

Stranice