Goraždanin Emir Hastor sve češće na pobjedničkim postoljima - Goražde PRESS

Breaking

11. 06. 2018.

Goraždanin Emir Hastor sve češće na pobjedničkim postoljima

Sve boljim rezultatima goraždanski atletičar Emir Hastor potvrđuje da posvećenost, rad i odricanje uvijek vode ka uspjehu.

Lijepe vijesti

Student treće godine mašinstva, skromni mladić koji ni na pobjedničkim postoljima ne očekuje i ne traži previše pažnje, svom gradu i Atletskom klubu Goražde sve češće donosi lijepe vijesti i medalje s domaćih i međunarodnih utrka, od Metkovića i Dubrovnika do Sarajeva, Banja Luke i Mostara.

- Uz naporan rad i trud potrebna je i želja za uspjehom, koja je kod mene svakog dana sve veća. Ako nekad i neće ići dobro, morate biti svjesni da će se trud isplatiti kad–tad. Kada prvi prođete cilj i ostavite iza sebe nekoliko stotina trkača, ponosni ste na sebe i znate da je svaka prolivena kap krvi i znoja vrijedila – kaže Hastor.

Trenirao nogomet

Nakon što se upisao na fakultet, Emir je prestao trenirati nogomet, da bi na nagovor prijatelja upisao školu trčanja. Već nakon nekoliko sedmica izdvojio se od ostalih i počeo trenirati sa starijim atletičarom Zaimom Šumanom, s kojim često i nastupa i bez kojeg, kako kaže, ne bi bio to što je sada.

 Škola trčanja  

Hastor je jedan od trenera u školi trčanja AK „Goražde“ i tvrdi da kraljica sportova u ovom gradu ima svijetlu budućnost.

- Naša djeca ostvaruju zapažene rezultate, tako da za budućnost ne treba brinuti. Pokrenuli smo i školu trčanja za odrasle, koja broji dvadesetak članova. Još se u potpunosti nije probudila želja za trčanjem u našem gradu, ali iz dana u dan sve je više osoba koje se javljaju i žele promijeniti svoj način života - kaže Hastor.



Avaz

Stranice