Počinje sanacija saobraćajnih površina na području grada i prigradskih naselja - Goražde PRESS

Breaking

01. 06. 2018.

Počinje sanacija saobraćajnih površina na području grada i prigradskih naselja

Ugovor o sanaciji saobraćajnih površina na području grada i prigradskih naselja vrijedan 81,3 hiljade KM potpisali su danas gradonačelnik Muhamed Ramović i direktor firme Goraždeputevi, Midhat Oković. Riječ je o aktivnostima koje su planirane u sklopu Programa uređenja za 2018. godinu koji je usvojilo Gradsko vijeće u iznosu od 120.000,00 KM.

“ Drago mi je da će se urediti upravo one površine koje su građani predlagali i savjeti mjesnih zajednica. kada je u pitanju MZ Goražde I to je projekat riješavanja gorućeg problema Iranskog šetališta, u MZ Goražde II imamo uređenje parking prostora u ul. Jusufa Duhovića, zatim prema Industrijskoj zoni Pobjeda sanacija odvodnog kanala, dok u MZ Goražde III imamo sanaciju parking površine u ul. 43. Drinske brigade, zatim rješavanje površinskih voda platoa OŠ ”Fahrudin Fahro Baščelija”, kao i u ulici Fazlagića. Kada je u pitanju MZ Goražde IV u sklopu pomenutog Progaram realizujemo jedan projekat kojeg smo odavno htjeli završiti a to je uređenje parking prostora ispred porodične ambulante ul. 1. Maj“-pojasnio je gradonačelnik Ramović.

Uređenje parking površina u Vitkovićima također će se odvijati prema prijedlogu Savjeta  te mjesne zajednice. Izvođač radova, firma Goraždeputevi obavezala se da će povjerene poslove iz Ugovora okončati u planiranom  roku od 60 dana.



Goražde PRESS / RTV BPK

Stranice