Upoznajte učenicu generacije STŠ Hasib Hadžović - Goražde PRESS

Breaking

06. 06. 2018.

Upoznajte učenicu generacije STŠ Hasib Hadžović

Uzunović Aida, rođena u Goraždu. Završila je osnovnu školu „Husein ef. Đozo“ u Goraždu, i ponijela epitet ponos generacije. Srednju tehničku školu „ Hasib Hadžović“ upisuje školske 2014/2015 godine, elektrotehničku struku, stručno zvanje „elektrotehničar energetike“.

Ova vrijedna učenica, nastavlja svoj odličan uspjeh i postiže odlične rezultate u srednjoj školi, kako u redovnoj nastavi tako i u vannastavnim aktivnostima. Zapažene rezultate postiže na školskim, kantonalnim i federalnim takmičenjima iz fizike, matematike,vjeronauke,engleskog, njemačkog i bosanskog jezika, te na raznim literarnim konkursima. Svoju svestranost je ispoljavala kroz rad više školskih sekcija: Matematičke, elektrotehničke, informatičke i literarno-dramske. Bila je članica Asocijacije srednjoškolaca BiH, gdje je na najbolji način predstavljala svoju školu i zalagala se za poboljšanje statusa srednješkolaca u zemlji.

Nastavničko vijeće, nakon provedene procedure, donijelo je Odluku kojom Uzunović Aidu, proglašava učenicom generacije 2014 –2018 STŠ Hasib Hadović.



Goražde PRESS / STŠ Hasib Hadžović FB page

Stranice