Za postignute rezultate na takmičenjima nagrađeno više od 150 učenika - Goražde PRESS

Breaking

07. 06. 2018.

Za postignute rezultate na takmičenjima nagrađeno više od 150 učenika

U Ministarstvu za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport danas je održana tradicionalna ceremonija dodjele priznanja i nagrada učenicima osnovnih i srednjih škola s prostora Bosansko-podrinjskog kantona Goražde koji su ostvarili najbolje rezultate na kantonalnim takmičenjima, kao i na takmičenjima na višim nivoima u školskoj 2017/18. godini.

Nagrađeno je preko 150 učenika i njihovih 30 nastavnika, a učenici su se takmičili u matematici, fizici, njemačkom i engleskom jeziku, islamskoj vjeronauci i demokratiji, a takmičenja su također održana i iz drugih vještina u oblasti nauke, kulture, informatike te primjene praktičnih znanja.

Čestitke ovim povodom uputio je ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Damir Žuga koji je izrazio posebno zadovoljstvo zbog činjenice da je u ovoj školskoj godini zapažene rezultate na različitim takmičenjima osvojio veliki broj učenika osnovnih i srednjih škola s prostora BPK Goražde.

„Mi se bližimo kraju školske godine i već su poznati rezultati na svim takmičenjima za ovu školsku godinu na nivou entiteta i države. Tim povodom mi smo organizovali prijem za tu djecu kako bi dodijelili priznaja i novčane nagrade za najbolje učenike u našim odgojno – obrazovnim ustanovama. Ono što je specifično za ovu školsku godinu jeste da je zaista veliki broj učenika uzeo učešće na raznim takmičenjima, te ekspanzija ostvarenih rezultata što nas  raduje i želja nam je da se to nastavi – istakao je resorni ministar.

On je ujedno najavio da će već iduće sedmice biti organizovan i prijem za učenike generacija u osnovnim i srednjim školama kojima će također biti uručena priznanja za ostvarene rezultate tokom školovanja.



Vlada BPK

Stranice