AKCIJA MUP-A BPK GORAŽDE Zaplijenjeni droga, automatske puške, mitraljez i skoro 440 komada municije - Goražde PRESS

Breaking

12. 07. 2018.

AKCIJA MUP-A BPK GORAŽDE Zaplijenjeni droga, automatske puške, mitraljez i skoro 440 komada municije

Službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK Goražde, u saradnji s Tužilaštvom BPK, zaplijenili su 352 grama marihuane, dvije automatske puške, puškomitraljez i skoro 400 metaka različitog kalibra. Droga i naoružanje pronađeni su tokom pretresa Mehe P. iz Goražda, njegovog automobila i dva stambena objekta koje koristi, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Goraždu. 

Prema riječima Emka Rizvanovića, šefa Ureda komesara policije BPK, tokom pretresa oduzeti su i dva mobilna telefona, šest okvirova za različite vrste naoružanja, 440 metaka različitih kalibara, digitalna vaga, aluminijska folija koja se koristi za pakovanje droge, kao i metalna kutija sa određenom količinom baruta.

– Materije i predmeti su izuzeti i bit će predmet vještačenja, a lice je zadržano u pritvoru zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, kao i neovlašteno nabavljanje, drženje i nošenje oružja, dijelova za oružje i municije. Nad njim je zavedena kriminalistička obrada i bit će predat Tužilaštvu BPK Goražde na daljnje postupanje – istakao je Rizvanović. 

 

Nakon što je 14. juna otkriveno 34 grama spida, ovo je druga značajnija zapljena droge u posljednji mjesec na području Goražda, a iz MUP-a najavljuju nastavak pojačane borbe protiv trgovaca i konzumenata droga na ovom području.




Avaz

Stranice