Dodjeljena priznanja privrednim kolektivima za doprinos u razvoju kantona - Goražde PRESS

Breaking

12. 07. 2018.

Dodjeljena priznanja privrednim kolektivima za doprinos u razvoju kantona

U goraždanskom hotelu „ Behar“ susreli su se predstavnici vlasti BPK Goražde, lokalnih zajednica u njegovom sastavu i niza privrednih kolektiva koji su zapravo oslonac opstojnosti ovog Kantona.
U „ večeri uspješnih poslovnih priča, kako je nazvan ovaj susret, Vlada Bosansko podrinjskog kantona u saradnji sa kantonalnim Udruženjem poslodavaca, upriličila je svečanost dodjele priznanja firmama i kompanijama koje su dale značajan doprinos u ukupnim privrednim kretanjima na ovom području.

Nakon što je brojne učesnike ovog događaja pozdravila Šejla Bojadžija, predsjednica Udruženja poslodavaca, o značaju izgradnje uspješne saradnje privrednika i vlasti u kantonu, govorio je premijer BPK Goražde Emir Oković. Kantonalni premijer je posebno istakao posebnost, kako je rekao „„nemjerljivo važne pozitivne priče o ekonomskom oporavku područja koje pripada Bosansko podrinjskom kantonu i njegovom razvoju kome su glavni vjetar u leđa, poslu posvećeni i uspješni privrednici“.

Oković i Bojadžija su potom uručili priznanja, kako je istaknuto u obraloženju, nosiocima privrednog razvoja Kantona.



Zahvalnice „ za doprinos javnim budžetima u Bosansko podrinjskom kantonu Goražde kroz uplatu poreza na dobit, te sveukupnom privrednom i ekonomskom razvoju“ dodjeljenje su firmama „Prevent Components „ d.o.o, „ Pobjeda Tehnology“ d.d. i „ Emka Bosnia“ d.o.o.

Priznanja su dodjeljena i goraždanskim privrednim subjektima „ koji su u posljednje tri godine prednjačili po sveukupnim prihodima i uplati poreza na dobit“.
Dobili su ih „ Pobjeda Rudet“ d.d., „ Okac“ d.o.o. i „ Unis Ginex“.
U ime nagrađenih zahvalio se Almir Dragolj, izvršni direktor kompanije „ Unis Ginex“ koja je u 2017. godini ostvarila prihode od 43,7 miliona KM a broj zaposlenih u njoj porastao je na 678.



Glas Goražda

Stranice