Učesnici pohoda "Marš mira" iz Goražda stigli u Potočare - FOTO - Goražde PRESS

Breaking

10. 07. 2018.

Učesnici pohoda "Marš mira" iz Goražda stigli u Potočare - FOTO

Učesnici pješačkog pohoda "Marš mira" koji su iz Goražda krenuli u Petak ispred Gradske dvorane, danas su uspješno stigli u Memorijalni centar Potočare, a trenutno se nalazi u krugu Preventove fabrike.

Dvadeset učesnika među kojima su i Planinari Planinarskog kluba "Goražde-Maglić" iz Goražda, u subotu se pridružilo ostalim učesnicima u mjestu Nezuk, odakle su u Subotu prema Potočarima krenuli u 08:45 sati, te danas je uspješno stiglo oko 100. učesnika koji su se pridružili ostalim tokom puta.



Tri dana pješačenja od mjesta Nezuk te do Memorijalnog centra u Potočarima bilo je naporno, ali bez povreda za učesnike iz Goražda, koji će sutra prisustvovati kolektivnoj džanazi gdje će vječiti smiraj pronaći 35. žrtava koliko će sutra biti ukopano u dolini bjelih nišana.



U Memorijalni centar stigli su i maratonci i biciklisti, a svi zajedno odali su počast žrtvama genocida u Memorijalnom centru Potočari.



Kako je za naš portal kazao Fahrudin Hasović, planinar i jedan od učesnika pohoda "Marš mira", Planinarski klub "Goražde-Maglić", posebno zahvalnost iskazuje Harisu Rahmanu, direktoru Prevent grupacije za podršku tokom puta Marš mira.




Goražde PRESS

Stranice