Borci i u Goraždu blokirali saobraćajnicu u znak podrške kolegama u FBiH - FOTO - Goražde PRESS

Breaking

06. 08. 2018.

Borci i u Goraždu blokirali saobraćajnicu u znak podrške kolegama u FBiH - FOTO

Nekolicina bivših boraca je u znak podrške kolegama u FBiH blokirala danas ulicu Kulina bana u Goraždu, gdje je na nekoliko sati zaustavljen saobraćaj.

Okupljeni su kazali da su blokirali cestu u znak podrške kolegama širom FBiH, jer su ih, kako kažu, političari slagali kada je trebalo da bude zakazana sjednica Zastupničkog doma i Doma naroda da se potvrdi njihov zahtjev.



"Slagali su nas i otišli su na godišnje odmore. Sada se inicijativa radi u Sarajevu i ovi naši su sjedili s Bakirom Izetbegovićem i Edinom Mušićem, obećali su im da će se u četvrtak održati sjednica i da se završi ova priča. Mi smo u znak opomene izašli u nekom manjem broju, blokirali samo ovu ulicu u Goraždu, tako su i naše kolege iz Tuzle i drugih gradova. Ovo je znak upozorenja, jer ako slažu i drugi put onda ćemo poduzeti radikalnije mjere", izjavio je Amel Barimac, predstavnik okupljenih boraca.



Saobraćaj u ulici Kulina bana u Goraždu u vrijeme blokade preusmjeren je drugim pravcem, a nezadovoljni borci nisu dozvolili prolazak ispriječivši kombi vozila.




Klix

Stranice