Brojni učesnici 21. Internacionalnog festivala prijateljstva u Goraždu izrazili zadovoljstvo boravkom u gradu na Drini i organizacijom festivala - Goražde PRESS

Breaking

13. 08. 2018.

Brojni učesnici 21. Internacionalnog festivala prijateljstva u Goraždu izrazili zadovoljstvo boravkom u gradu na Drini i organizacijom festivala

Da je 21. Internacionalni festival prijateljstva u Goraždu protekao u najboljem redu i veoma uspješno, potvrdio je ovu informaciju danas i Organizacioni odbor festivala.

Festivalom u gradu na Drini zadovoljni su brojni posjetioci ali i učesnici iz više svjetskih zemalja. Nakon održavanja festivala prijateljstva u Goraždu simiraju se utisci i analizira cijeli festival. Centar za kulturu Goražde kao Organizator Internacionalnog festivala prijateljstva u Goraćdu smatraju da su odgovorili uspješno datom zadatku i festival organizirali na najbolji mogući način.

- Imresije su vrhunske. Većina posjetilaca koji su prisustvovali festivalu iskazali su zadovoljstvo. Festival cijene i ono što su vidjeli na centralnoj pozornici. Masa programskih sadržaja festivala su odvijani tokom dana, dječije radionice u parku Plavi cvijet, likovne kolonije, pozorišnih predstava, promocija knjiga i niz drugih sadržaja, od sajma knjige do sajma starih zanata, tako da su posjetioci od jutarnjih sati pa do večernjih sati na centralnoj bini mogli vidjeti niz zanimljivih sadržaja. - kazao je Murat Fejzić direktor Centra za kulturu Goražde.

Prema riječima direktora Fejzića i brojni učesnici festivala iz Europe i svijeta iz Goražda su odnijeli predivne utiske.

- Umjetnici iz brojnih zemalja su bili na festivalu. Naši stari prijatelji iz Francuske, došli su nam Englezi, po prvi put došli su nam umjetnici iz Rusije, imali smo umjetnike iz Makedonije, Crne Gore, Srbije, cijelog regiona pa i šire. Mi smo prezadovoljni, jer smo sa uspjehom dočekali ogroman broj učesnika. U jednom danu kad je bila smotra folklora, otprilike oko 500 učesnika je bilo u folkloru, plus ostali umjetnici koji su prije došli, tako da smo sve prihvatili. Ovom prilikom upućujemo sve pohvale našim saradnicima, uposlenicima koji su na najbolji način odradili ovaj dio posla, tako da su svi zadovoljni, učesnici ali i posjetioci. - istakao je direktor Centra za kulturu Goražde, Murat Fejzić.

Jedini programski sadržaj koji iz objektivnih razloga nije realizovan ove godine su "Igre na žanju", čije održavanje je onemogućio vodostaj Drine. Namjera Organizatora je već narednog festivala Program obogatiti sportskim događajima na drugim lokacijama.

I Goražde PRESS ove godine potrudio se maksimalno da vam prenese dio atmosfere sa ovogodišnjeg Internacionalnog festivala, tako da brojne fotografije po danima održavanja 21. Internacionalnog festivala prijateljstva možete pogledati OVDJE



Goražde PRESS

Stranice