Četvrta noć festivala prijateljstva u znaku kulturno-umjetničkih društava iz Makedonije, Srbije, Crne Gore i BiH - FOTO - Goražde PRESS

Breaking

05. 08. 2018.

Četvrta noć festivala prijateljstva u znaku kulturno-umjetničkih društava iz Makedonije, Srbije, Crne Gore i BiH - FOTO

Četvrti dan 21. Internacionalnog festivala prijateljstva - Goražde 2018. donio je zanimljive sadržaje. Posjetioci svakodnevno mogu posjetiti izložbe u Gradskoj galeriji i Biznis centru, te Centru za kulturu, kao i sajam starih zanata.

Zanimljiv perfomans i promocija romana za djecu pod nazivom "Kamen i kaldrma", te zbirka basni pod nazivom "Horozgrad" održai su danas na platou Centra za kulturu, gdje su mališani uživali i u pjesmi ali i zabavi.

Velika sala Centra za kulturu u večernjim satima bila je prepuna. LJubitelji predstave mogli su uživati uz drama-komediju, koju su pripremili mladi članovi Teatra iz Goražda, a predstava nosi naziv "Reces i ja".

Bina ispred Gradske dvorane, četvrtu noć festivala bila je posvećena kulturno-umjetničkim društvima. Svojim sajajnim nastupom posjetioce su počastili: KUD "Goce-Delčev" iz Makedonije, KUD "Veterani parabuča" Ratkovo iz Srbije, Folklorni ansambl iz Rožaja, KUD "Šićki brod" iz Tuzle, KUD "Mladi metalac" iz Hadžića, KUD "Prosveta" iz Rudog, ANIP CZK Goražde, KUD "Azot" iz Vitkovića i KUD "Željezničar" iz Sarajeva.

Svojim nastupom na četvrtoj noći ovogodišnjeg Internacionalnog festivala prijteljstva publiku je počastio i sazlija Enes Imamović.






Goražde PRESS

Stranice