Halid Bešlić sa nestrpljenjem je čekao da izađe pred goraždansku publiku, a komentarisao je i izjavu da je njegov koncert u Goraždu "Popis stanovništva" - Goražde PRESS

Breaking

09. 08. 2018.

Halid Bešlić sa nestrpljenjem je čekao da izađe pred goraždansku publiku, a komentarisao je i izjavu da je njegov koncert u Goraždu "Popis stanovništva"

21. Internacionalni festival prijateljstva u Goraždu svakako će ostati u dugom pamćenju Goraždanima, ali i posjetiocima koji su prisustvovali muzičkom dijelu Programskom sadržaja.

Pored Crvene jabuke, svakako će ostati koncert za pamćenje bh. muzičke ikone Halida Bešlića, koji je posljednju noć ovogodišnjeg Internacionalnog festivala svojim starim, ali i novim hitovima počastio nekoliko hiljada posjetilaca ispred Gradske dvorane.

Halid Bešlić na Internacionalnom festivalu prijateljstva u Goraždu nastupio je i 2005. godine, također pred nekoliko hiljada posjetilaca ispred Gradske dvorane. Dugo se prepričava poznata izreka goraždanskog muzičara Elvira Lakovića Lake, da je nastup Halida Bešlića 2005. godine zabiježen kao "Popis stanovništva".

Repriza se dogodila i 2018. godine. Posjetioci ispred Gradske dvorane sa nestrpljenjem su čekali izlazak muzičkog velikana koji je omiljen među svim uzrastima i generacijama.

Halid Bešlić također je sa nestrpljenjem čekao da izađe pred nekoliko hiljada posjetilaca u Goraždu, jer kako je kazao mnogo je poželio publiku u Goraždu, ali i ona njega.

Halid je posjetiocima u Goraždu pored starih hitova predstavio i pjesmu sa novog albuma, a publika je zajedno sa Halidom pjevala omiljene pjesme duboko u noć.

Svakako jedan od najpojećenih koncerarta u gradu na Drini na Internacionalnom festivalu prijateljstva u Goraždu.

Halid je komentarisao i Lakinu izjavu da je koncert 2005. godine ocjenjen kao "Popis stanovništva".

- Ne znam da li sam ja otišao u legendu ili Laka, Lakina izjava. To je Lakina izjava, Laka ko Laka, njegove farizme. Nisam dugo bio, i vidim da me raja mnogo poželila, i mislim da smo se poželili, i ja njih i oni mene.

Ne sumnjamo da će Goraždani ali i brojni posjetioci dugo pametiti koncert muzičkog velikana Halida Bešlića u Goraždu na 21. Internacionalnom festivalu prijateljstva. Obzirom da je Halid Bešlić nastupio posljenju noć za kraj, bio je ovo i šlag na tortu Organizacionog odbora ovogodišnjeg festivala.



Goražde PRESS

Stranice