MUP BPK PONOSAN NA GRAĐANE GORAŽDA Festival prijateljstva protekao bez ijednog incidenta - Goražde PRESS

Breaking

09. 08. 2018.

MUP BPK PONOSAN NA GRAĐANE GORAŽDA Festival prijateljstva protekao bez ijednog incidenta

21. Internacionalni festival prijateljstva u Goraždu protekao je bez ijednog incidenta. Potvrdili su danas ovu informaciju i u MUP-u BPK, gdje su izrazili zahvalnost svim institucijama na bezbjednosti, ali i građanima koji su se u danima festivala ponašali fer i korektno.

I ako je u noćnim satima zabilježen povećan broj građana i posjetilaca na ulicama, kafićima, ispred Gradske dvorane, policijski službenici MUP-a BPK nisu imali potreba za intervencijama. Sve je proteklo u najboljem redu, istakli su sa ponosom u MUP-u BPK.

- Policijski službenici MUP-a BPK su prema sačinjenom planu festivala vršili su svakodnevne obilaske lokacija i objekata na kojima su održavani programski sadržaji festivala. Poseban akcent je dat na obezbjeđenje centralne bine ispred Gradske dvorane. U cilju bezbjednog održavanja ovogodišnjeg festivala prijateljstva u Goraždu MUP BPK angažovao je maksimalan broj policijskih službenika i stavljeni su svi materijalno-tehnički resursi na raspolaganje. - kazao je Mirsad Kamnica iz ureda komesra MUP-a BPK-a.

MUP BPK tokom održavanja 21. Inrernacionalnog festivala prijateljstva imao je konstantnu saradnju sa Gradskom upravom Grada Goražda, Centrom za kulturu Goražde, te Pobjeda-sigurnost, ali i građanima Goražda, što je rezultiralo svim tim udruženim snagama, i dobrom saradnjom da je sve proteklo u najboljem redu.

- Zahvaljujući toj saradnji, te profesionalnom odnosu policijskih službenika na obezbjeđenju festivala i drugih učesnika koji su učestvovali na obezbjeđenju festivala, a posebno fesr i korektno ponašanje građana, ovaj festival je protekao bez ijednog incidenta.
Također napominjemo da su policijski službenici u sklopu programa vršili preusmjeravanje saobraćaja prilikom patrolne pratnje prvog dana festivala do bine, defilea folklora i maskenbala, tako da nije dolazilo do blokade saobraćaja. - istakao je Mirsad Kamenica iz ureda komesara MUP-a BPK.



Goražde PRESS 

Stranice