Šesta festivalska noć uz izvođaće narodne muzike i sevdalinke i sjajnog Davora Badrova - FOTO - Goražde PRESS

Breaking

07. 08. 2018.

Šesta festivalska noć uz izvođaće narodne muzike i sevdalinke i sjajnog Davora Badrova - FOTO

Šesti festivalski dan, i predposljednji ovogodišnjeg 21. Internacionalnog festivala prijateljstva u Goraždu donio je pored redovnih događaja, izložbi u Gradskoj galeriji, Biznis centru, te Sajmu starih zanata, i radionica za djecu još jedan prikaz Francuskog filma za djecu pod nazivom "Čudovište u Parizu.

I šestog festivalskog dana, održana je predstava u Velikoj sali centra za kulturu pod nazivom, "Na rubu", u izvedbi mladih iz Bugojna.

Bina ispred Gradske dvorane Mirsad Hurić u Goraždu šestu festivalsku noć bila je rezervisana za folk muziku, pa su posjetioce svojim nastupom počastili poznati goraždanski izvođaći narodne muzike i sevdalinke, Kasim Lemezan, Salko Dervišević, Rijad Karić, Lejla Žuga, Zafir Kajević, Belma Ramović, Jasko Čavrk, Bečir Obračanin, Senad Hodžić, Amina Kunovac, Anela Fejzić, Elmedina Laličić, Almir Mirvić, uz pratnju orkestra Centra za kulturu.

Posjetiocime su svojim sjajnim izvedbama i počastili Muški vokalno instrumentalni sastav "Behar" iz Goražda.

Na šestoj festivalskoj noći nastupili su i poznati bh. interpretatori narodne muzike i sevdalinke Ferid Avdić i Slobodan Lalić.

A svojim sjasjnim nastupom posjetioce ispred Gradske dvorane počastio je i mladi Davor Badrov iz Viteza.


POGLEDAJTE FOTO-GALERIJU OVDJE



Goražde PRESS

Stranice